Mediaspeler laden...

Robots, 3D-printen en digitale communicatie veranderen de werkwijze van bedrijven ingrijpend. Ook komen er nieuwe beroepen bij, zoals dat van energiespecialist. Onderwijsinstellingen in de regio Eindhoven willen op die ontwikkelingen inspelen. Zij wisselden met workshops en presentaties ideeën uit om de nieuwste generatie op te leiden voor de Brabantse arbeidsmarkt. Bestuurders en docenten willen daarmee meer aandacht gaan schenken aan vaardigheden als programmeren, samenwerken met andere culturen in andere talen en probleemoplossend vermogen. 

Krapte op de arbeidsmarkt

In Brabant groeit het aantal banen op dit moment sneller dan het aantal werknemers dat zich aanbiedt op de arbeidsmarkt. Werkgevers in Zuidoost-Brabant creëren dit jaar en volgend jaar 14.300 nieuwe banen volgens het UWV. Vooral technisch personeel is schaars in de regio. Bedrijven als ASML, Huijbregts, Vanderlande, KMWE, Defensie, DAF Trucks en Shapeways waren dan ook aanwezig op het kennisfestival. Zij werken graag samen met onderwijsinstellingen in de Brainportregio aan ontdekken en opleiden van nieuw talent.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.