De provincie probeert omwonenden een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de veranderingen in het landschap door windmolens langs de A16. Zo hebben we een virtual reality-weergave van het A16-gebied ontwikkeld, waarin de geplande windmolens vanaf meer dan 100 verschillende kijkpunten zijn te bekijken. In aanvulling daarop, organiseren we op 17 mei drie fietsexcursies, om ook in het landschap te ervaren waar de windmolens komen te staan. We fietsen langs verschillende kijkpunten, waar we met banners (grote posters) laten zien waar de windmolens komen te staan, en hoe ze het landschap veranderen.

Drie fietsexcursies

Iedere fietsexcursie is ongeveer 10 kilometer, en bezoekt één van de drie geplande windmolenclusters. De excursies vertrekken om 16.00 uur, vanaf de volgende locaties:

 • Startpunt fietsroute knooppunt Klaverpolder: parkeerplaats station Lage Zwaluwe, Westelijke Parallelweg, Zevenbergschen Hoek. Op station Lage Zwaluwe zijn OV-fietsen beschikbaar.
 • Startpunt fietsroute knooppunt Zonzeel / Nieuwveer: café Elsakker, Nieuwveerweg 2, 4841 KA Prinsenbeek
 • Startpunt fietsroute knooppunt Galder / Hazeldonk: parkeerplaats Galderse meren, Rijsbergsebaan 15, Breda

Kenniscafé

Na afloop van de fietsexcursies is er vanaf 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) een kenniscafé over het concept ontwerp-Inpassingsplan in buurtcentrum de Koe, in Breda. U kunt ook naar het kenniscafé zonder bij de excursies te zijn geweest, en andersom.

Aanmelden

In verband met de organisatie, vragen we u om u aan te melden voor de fietsexcursies en het kenniscafé, dat kan via dit formulier. Voorafgaand aan de fietsexcursie, nemen we contact met u op over de laatste praktische informatie.

Contact

Fietsexcursies en kenniscafé concept-inpassingsplan

Reacties (3)

 1. Jan Maessen (projectteam Wind A16)
  Breda 04-05-2018 16:11 uur

  @Cees, ik ben bang dat we dat niet kunnen regelen. Je zou ook in Zevenbergen met de fiets in de trein kunnen stappen?
  @A. Eland, geen probleem. Ik heb genoteerd dat je ook bij het kenniscafé aanwezig bent.

 2. Cees Huijssoon
  Zevenbergen 04-05-2018 15:54 uur

  worden er (OV)-fietsen gereserveerd op station Lage Zwaluwe?
  is wel afhankelijk van mijn deelname

 3. A. Eland
  Breda 04-05-2018 10:15 uur

  Ik ben bij het aanmelden voor de excursie op 17 mei a.s. vergeten het knopje voor het kenniscafé aan te vinken. Is wel gewenst om aan deel te nemen. Is dat nog aan te passen?

Reageer

Vul hier uw reactie in
 • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.