Winnaars Prijsvraag Energielandschap A16 bekend

Bekijk een video over het winnende voorstel. In de komende tijd gaan vertegenwoordigers van dit project met betrokkenen bij de energietransitie in het gebied in gesprek om te bekijken welke aspecten van dit plan op draagvlak kunnen rekenen in het gebied.

Selectie

De winnaar werd bekend na een proces van anderhalf jaar en 2 rondes. In de 1e ronde werden 3 partijen geselecteerd die hun idee verder mochten uitwerken. Een jury onder leiding van oud-minister van VROM Sybilla Dekker, met daarin ook 2 vertegenwoordigers uit het gebied, wees uiteindelijk het project Metamorphose aan als winnaar. 

Stedelijk, waterlijk en landelijk gebied

De prijsvraag is georganiseerd door Architectuur Lokaal in opdracht van Nederland Boven Water. Deze was verdeeld in een stedelijk, waterlijk en landelijk gebied. Het laatste gebied ging specifiek over de A16-zone.

Contact

Winnaars Prijsvraag Energielandschap A16 bekend

Reacties (2)

 1. webredactie@brabant.nl
  02-04-2019 10:39 uur

  @Corina Hermus. 1: De prijsvraag (georganiseerd door NederLandBovenWater) was gericht op innovatieve ideeën voor duurzame energie in combinatie met verbetering van landschappelijke-ruimtelijke kwaliteit. In de 2e ronde werd gevraagd de ideeën voor een deelgebied uit te werken. De teams hebben zelf de locatie/het deelgebied gekozen. Uiteraard binnen het totale gebied (A16 zone in Brabant) dat wij voor de prijsvraag hadden aangegeven.

  2. Het filmpje is een illustratie van het idee en is door het team zelf gemaakt. Zij hebben niet alle actuele ontwikkelingen en plannen in het film verwerkt. Mogelijk hebben ze hiervoor gekozen omdat zij dat voor het in beeld brengen van hun idee niet relevant vonden. Uiteraard is bij een eventuele verdere uitwerking van dit idee, dergelijke informatie wel degelijk relevant en daarbij natuurlijk ook alle afspraken die met ontwikkelaars, overheden en inwoners in het kader Windenergie A16 zijn gemaakt.

 2. Corina Hermus
  LAGE ZWALUWE 26-03-2019 12:24 uur

  Graag wil ik als omwonende uit buurtschap de Binnenmoerdijk op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen betreffende dit plan.

  Ook had ik nog een paar vragen aan de makers:
  1. Waarom is er in de categorie landelijk alleen op het grondgebied van Moerdijk iets uitgewerkt?
  2. Waarom zijn in het filmpje de 6 geplande windmolens ten oosten van het NS station Lage Zwaluwe niet meegenomen?

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.