Burenregeling Energie A16 geopend

Deze regeling is een vergoeding om woningen te verduurzamen. Bijvoorbeeld met extra isolatie, (drie)dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Rechthebbenden kunnen zich vanaf nu registreren. Zie voor meer informatie, een stappenplan en een vragen/antwoordenlijst: www.energiea16.nl/burenregeling

Informatieavonden

In september en oktober 2019 zijn er informatieavonden voor direct omwonenden die in aanmerking komen voor deze regeling. Let op: de avonden zijn alleen bedoeld voor omwonenden die hiervoor een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen.

Uit de opbrengsten van de windmolens

De Burenregeling wordt betaald uit de opbrengsten van de windmolens. De ontwikkelaars van de windmolens betalen jaarlijks € 0,50 per MWh opgewekte stroom. Dat bedrag wordt verdeeld onder de direct omwonenden, zodat iedereen gelijk behandeld wordt en ieder evenveel profiteert. Het precieze bedrag is afhankelijk van de jaarlijkse productie van de molens, maar bedraagt naar schatting € 1.100 per woning, per jaar, zo lang de molens draaien.

Contact

Burenregeling Energie A16 geopend

Reacties (2)

 1. Erik Bruggink
  07-10-2019 15:18 uur

  We verwijzen vanuit onze provinciale webpagina over Windenergie A16
  door naar de webpagina EnergieA16.nl van de vier A16-gemeenten en
  het Participatiefonds Wind A16.
  Op energiea16.nl staat de burenregeling uitgelegd en via deze pagina worden ook alle
  vragen hierover beantwoord.
  In de menubalk van energiea16.nl staat de mogelijkheid tot contact.
  Via het contactformulier op deze pagina kan men vragen stellen over
  de burenregeling of zoals in dit geval een verzoek indienen.
  Ik hoop u hiermee op het goede spoor te hebben gezet.

  Erik Bruggink
  projectleider Windenergie A16

 2. P. Bastiaansen
  04-10-2019 22:05 uur

  In hete bericht "Burenregeling Energie A16 geopend " is de navolgende zin vermeld: "Dat bedrag wordt verdeeld onder de direct omwonenden, zodat iedereen gelijk behandeld wordt en ieder evenveel profiteert" . Er is echter geen sprake van "profiteren" maar van (slechts voor een deel) gecompenseerd worden voor de reeele waardedaling van de onroerende zaken van betrokkenen. Deze waardedaling word niet -zoals beweerd word- gecompenseerd door een eventuele toekenning van ingediende planschade. Ik verzoek u daarom deze zin aan te passen.

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.