Voor de 0-meting in 2018 zijn destijds alle verblijfsrecreatiebedrijven benaderd om deel te nemen. Doel van het onderzoek was inzicht bieden in het integraal functioneren van de verblijfsrecreatiesector in Brabant en het ontwikkelperspectief schetsen om de sector ook op de lange termijn vitaal te houden. 

Gezamenlijke opgave

Het beleid van de provincie en de gemeenten is erop gericht om Brabant als toeristische bestemming te versterken en de bestedingen en werkgelegenheid te laten groeien door investeringen in de vrijetijdseconomie. Het vitaliseren van verblijfsrecreatiebedrijven is een gezamenlijke opgave van de ondernemers zelf, de provincie Noord-Brabant, gemeenten en de brancheorganisatie HISWA-RECRON. Circa 200 Brabantse verblijfsrecreatiebedrijven (grotere campings en vakantieparken) worden in dit onderzoek betrokken en gevraagd om hun medewerking. Onderzoeksbureau Ginder uit ’s-Hertogenbosch voert het onderzoek uit. 

Wat levert het onderzoek op?

Het onderzoek geeft inzicht in hoeverre de sector vitaal is en welke kansen er liggen om in samenspraak met de overheid de vitaliteit te vergroten. Naar verwachting kunnen eind dit jaar de resultaten van het onderzoek gepresenteerd worden.

Contact Vitale Vakantieparken

Vervolg onderzoek vitale verblijfsrecreatie 2023