Deze video gaat over 15 juli: online VABIMPULS-event

Beleidsprocessen, financiën en zeker ook emoties zijn van invloed op te maken keuzes, evenals goede ondersteuning, begeleiding en inspirerende voorbeelden. Tijdens het evenement worden dan ook vooral informatie, inspiratie, leerpunten en handvatten gedeeld. Centraal staan inspirerende gesprekken en interactie over de dynamiek tussen mogelijkheden, belemmeringen en ervaringen.

Aanmelden

Het online event ‘Dynamiek op het Brabantse platteland’ van VABIMPULS wordt rechtstreeks uitgezonden vanaf de studiolocatie ’t Schop in Hilvarenbeek. De uitzending is via een livestream te volgen.

 • Datum: 15 juli 2021 van 10.00 – 12.00 uur
 • Voor wie: agrarische ondernemers, bestuurders, beleidsmakers, adviseurs, deskundigen, specialisten
 • Aanmelden (gratis): vul uw gegevens in op het aanmeldformulier en u ontvangt een persoonlijke uitnodiging

Programma

Op het programma staan presentaties met mooie beelden van verschillende cases, interviews en gesprekken met diverse gasten in de studio zoals met Rijksadviseur en landschapsarchitecte Jannemarie de Jonge, landbouweconoom Krijn Poppe, gedeputeerden Elies Lemkes en Erik Ronnes en een aantal VAB-deskundigen. Dankzij de interactieve mogelijkheden kun je als kijker tijdens de uitzending reageren en alle gasten vragen stellen.

In de gesprekken die Richard Engelfriet met zijn gasten voert, komen diverse thema’s aan bod:

 • De impact van sloop, herinvulling, hergebruik en herbestemming op het landelijk gebied (zowel ruimtelijk en sociaal-economisch als op de leefbaarheid).
 • De impact van stoppen of omschakelen (van veehouderij naar andere agrarische bedrijfsbeoefening of een niet-agrarische bedrijfsactiviteit) op de agrarische sector, de transitie van de landbouw en het landelijk gebied.
 • De rol van VABIMPULS bij beide thema’s.
 • De aanpak van de toekomst.

Behoefte aan inzoomen op de inhoud? Dat kan!

Er wordt ook alvast een tipje van de sluier opgelicht van een serie verdiepende VABIMPULS workshops die plaatsvinden op woensdag 15 september. Opnieuw voor agrarische ondernemers, bestuurders, beleidsmakers, adviseurs, deskundigen, specialisten en belangstellenden. Live en op locatie! (Uiteraard rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen). Hierbij staat letterlijk ontmoeting en uitwisseling centraal. U leert dan nóg meer over mogelijkheden, belemmeringen én het belang van doorzettingsvermogen.

U krijgt handvatten voor een goed gesprek, een doordacht plan en hopelijk raakt u enthousiast van alle mooie initiatieven. Tijdens deze workshops is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en hoort u meer over de aanpak van de deskundigen en specialisten van VABIMPULS. Details over de inhoud van de workshops, locaties en wijze van aanmelden worden op 15 juli bekend gemaakt tijdens het online evenement.

Contact VABImpuls

15 juli: online VABIMPULS-event!

Reacties (9)

 1. Henk Jans
  Nijmegen 15-07-2021 15:40 uur

  Had graag aangesloten bij de webinar, maar moest jammer genoeg een examen afnemen;
  vraag is of de webinar nog terug te zien is

  met vr groeten
  henk jans, arts MG/MMK,
  lid PRG

 2. van der Aa
  laarbeek 08-07-2021 21:53 uur

  het tijdstip komt mij niet gelegen, komt er een gelegenheid op een ander tijdstip of kan het online event later bekeken worden, d.m.v. een link?

 3. J.A.F. Nuijten
  Wouw 07-07-2021 16:26 uur

  Ik maak graag gebruik van de mogelijkheid om meer informatie te vergaren over de rol die Vabimpuls voor onze situatie kan betekenen.

 4. Frans Van Heertum
  Berlicum 07-07-2021 16:13 uur

  Zou graag deze bijwonen maar tijdstip past niet kun je een samenvatting toe sturen of de complete vergadering digitaal door stuten

 5. Hans van Dijk
  Dussen 07-07-2021 15:07 uur

  Zou graag komen echter dag en tijd schikken mij niet.

 6. Mark Janssen
  Meijel 02-07-2021 10:45 uur

  Als adviseur van klanten in Brabant ben ik graag op de hoogte van de mogelijkheden.

 7. Bart van Grinsven
  's Hertogenbosch 01-07-2021 18:00 uur

  Beste Ad en Richard,
  Ik adviseer je toch in te schrijven. Je krijgt na afloop een terugkijklink toegestuurd en ontvangt daarna vanzelf een uitnodiging voor de workshops van 15 september.

 8. Ad Crommentuijn
  HELENAVEEN 30-06-2021 08:21 uur

  Ik zou met graag willen aanmelden maar het tijdstip komt niet uit

 9. Richard Hendrickx
  KLEIN ZUNDERT 18-06-2021 13:47 uur

  Ik zou me wel aan willen melden maar de dag en vooral het tijdstip komen me absoluut niet goed uit.

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.