Actualiteiten

VABIMPULS-vouchers ook voor nertsenhouders

In 2021 komt er een definitief einde aan de nertsenhouderij in Nederland. Om nertsenhouders extra hulp te bieden, komen zij sinds 1 januari 2020 in aanmerking voor de VABIMPULS-voucherregeling. Nertsenhouders die een voucher aanvragen, krijgen ondersteuning van een deskundige van VABIMPULS om te onderzoeken welk (nieuw) toekomstperspectief passend is. Daarin is ook ruimte voor de sociaal-emotionele kant die deze ingrijpende tijd voor nertsenhouders met zich meebrengt. Klik hier voor meer informatie.

15 oktober: webinar Duurzame gronduitgifte

De Provincie Noord-Brabant verzorgt op 15 oktober het webinar ‘Van pachtgrond naar pRachtgrond’ over duurzame gronduitgifte. Het webinar vindt plaats van 15.00 - 16.30 uur. Sprekers zijn onder anderen Frank Verhoeven van Boerenverstand, natuurinclusief veehouder Meeuwis Millenaar en wethouder Toine van de Ven van de gemeente Vught. Het webinar is gratis te volgen voor iedereen die met duurzame grond aan de slag wil. Aanmelden? Klik hier.

Lancering Brabantse Boerderij van de Toekomst

Om de omslag naar kringlooplandbouw te versnellen, is begin september een nieuwe alliantie gelanceerd: de Brabantse Boerderij van de Toekomst. Het is een krachtenbundeling van provincie Noord-Brabant, beleidsmakers, kennisinstellingen, boeren, voedselverwerkers en hightechbedrijven. Samen zullen ze nieuwe teeltmethoden ontwikkelen en nieuwe technologieën testen zodat innovaties in kringlooplandbouw sneller beschikbaar komen voor toepassing in de praktijk.

10 tot en met 17 oktober: Dutch Food Week 2020

Op 10 oktober a.s. gaat de Dutch Food Week van start. Een week lang verzorgen bedrijven, organisaties, overheden en kennisinstellingen grote en kleine events om kennis over voedsel te delen en nieuwe ontwikkelingen te laten zien die met ons voedsel te maken hebben. Het thema van deze 2020-editie is ‘verbinding’: wat eten we? Hoe komt het op ons bord? De Dutch Food Week nodigt iedereen uit om het daarover te hebben. In de klas, aan de keukentafel, in elk bedrijf. Want gezond koken en samen eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Uw eigen event aanmelden? Klik hier.

Stikstof en vergunningen: hoe zit dat?

Om meer helderheid te scheppen in de stikstofaanpak organiseerde provincie Noord-Brabant op 22 september 2020 een drukbezochte bijeenkomst over extern salderen en verleasen. Daarin kwamen onder meer de manieren aan bod om projecten te mogen uitvoeren waarbij stikstof vrijkomt. Een handig overzicht van die manieren vindt u hier. Meer achtergrondinformatie over vergunningsmogelijkheden leest u hier. Met dit overzichtelijke stappenplan kunt u vaststellen of u een vergunning voor uw project nodig heeft. Behoefte aan nog meer informatie? Bekijk dan de pagina Veelgestelde vragen op de website van provincie Noord-Brabant.Contact VABImpuls

Actualiteiten