Eigenaren van lege stallen en schuren

Een jaar geleden is de voucherregeling geopend. In de eerste periode tot eind 2017, hebben 74 eigenaren van lege bedrijfsgebouwen een voucher aangevraagd, 55 vouchers zijn toegekend. Deze eigenaren zijn met een onafhankelijke deskundige aan tafel gegaan en hebben advies gekregen over herbestemmen of sloop van hun lege gebouwen. Op 1 maart is de tweede periode gestart voor de aanvraag van een voucher. Inmiddels zijn 66 vouchers toegekend en zijn er nog een paar beschikbaar. Aanvragen kan tot 7 januari 2019, maar op is op!

Veehouders die gaan stoppen

Medio 2018 is er ook voor veehouders die gaan stoppen met hun bedrijf een voucherregeling voor adviesgesprekken. Ook zij krijgen advies over de toekomst van hun leegkomende bedrijfsgebouwen. Van de 41 aanvragen voor een voucher zijn er 39 toegekend. Tot 1 april 2019 kunnen stoppende veehouders nog van deze regeling gebruik maken.

Aanvragen van advies-voucher

De advisering door de onafhankelijke deskundigen en specialisten van VABIMPULS gaat in twee fases. In de eerste fase gaan de eigenaar en deskundige zich samen ‘in de breedte’ op de toekomst oriënteren. In deze fase worden de gesprekken helemaal met de voucher betaald. In de tweede fase is wel een eigen bijdrage van de eigenaar nodig. In deze fase vindt de haalbaarheidsanalyse plaats van het idee waarvoor in de eerste fase de contouren zijn geschetst.

Lees meer over het aanvragen van een voucher: Zo werkt de voucherregeling

Contact VABImpuls

Veel animo voor vouchers

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.