Het afgelopen jaar hebben de initiatiefnemers voor de proeftuin hard nagedacht over hun wensen en ideeën. Op 3 november 2018 tekende de eerste groep initiatiefnemers een overeenkomst, waarin ze met de gemeente en de provincie afspreken samen de ideeën uit te werken tot haalbare plannen. Plannen die de belangen van de initiatiefnemers dienen, maar ook meerwaarde leveren voor het dorp. Mooie mijlpaal dus!

De gemeente Gemert-Bakel kenmerkt zich door een groot en mooi buitengebied. Dit platteland is altijd onderdeel geweest van de identiteit van de gemeente, een gebied waar mensen wonen, werken en recreëren. Een dynamisch gebied waar veel mensen zich betrokken bij voelen.

We begonnen de proeftuin in Elsendorp vanwege de problematiek rond leegstaande en leegkomende stallen. Maar inmiddels is duidelijk dat het om veel meer gaat dan dat. ‘De dorpsgemeenschap in Elsendorp onderscheidt zich door een sterke collectiviteitszin en een motivatie om het zelf te doen. Inwoners hebben de handen ineen geslagen om samen nieuwe initiatieven te ontwikkelen en op elkaar af te stemmen om de leefbaarheid op het platteland te versterken, verpaupering door leegstand tegen te gaan en op de juiste plekken ruimte te maken voor kleinschalige en duurzame bedrijvigheid, wonen en recreatie. Het gaat om een fijne en gezonde leefomgeving, en een goede economische basis. Zodat het in de toekomst ook nog goed wonen, werken en leven is in Elsendorp en omgeving!’, aldus wethouder (ruimte) Anke van Extel – van Katwijk.


Contact VABImpuls

Proeftuin Elsendorp: van ideeën naar haalbare plannen

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.