Deze video gaat over 15 juli: online VABIMPULS-event

Beleidsprocessen, financiën en zeker ook emoties zijn van invloed op te maken keuzes, evenals goede ondersteuning, begeleiding en inspirerende voorbeelden. Tijdens het evenement worden dan ook vooral informatie, inspiratie, leerpunten en handvatten gedeeld. Centraal staan inspirerende gesprekken en interactie over de dynamiek tussen mogelijkheden, belemmeringen en ervaringen.

Aanmelden

Het online event ‘Dynamiek op het Brabantse platteland’ van VABIMPULS wordt rechtstreeks uitgezonden vanaf de studiolocatie ’t Schop in Hilvarenbeek. De uitzending is via een livestream te volgen.

 • Datum: 15 juli 2021 van 10.00 – 12.00 uur
 • Voor wie: agrarische ondernemers, bestuurders, beleidsmakers, adviseurs, deskundigen, specialisten
 • Aanmelden (gratis): vul uw gegevens in op het aanmeldformulier en u ontvangt een persoonlijke uitnodiging

Programma

Op het programma staan presentaties met mooie beelden van verschillende cases, interviews en gesprekken met diverse gasten in de studio zoals met Rijksadviseur en landschapsarchitecte Jannemarie de Jonge, landbouweconoom Krijn Poppe, gedeputeerden Elies Lemkes en Erik Ronnes en een aantal VAB-deskundigen. Dankzij de interactieve mogelijkheden kun je als kijker tijdens de uitzending reageren en alle gasten vragen stellen.

In de gesprekken die Richard Engelfriet met zijn gasten voert, komen diverse thema’s aan bod:

 • De impact van sloop, herinvulling, hergebruik en herbestemming op het landelijk gebied (zowel ruimtelijk en sociaal-economisch als op de leefbaarheid).
 • De impact van stoppen of omschakelen (van veehouderij naar andere agrarische bedrijfsbeoefening of een niet-agrarische bedrijfsactiviteit) op de agrarische sector, de transitie van de landbouw en het landelijk gebied.
 • De rol van VABIMPULS bij beide thema’s.
 • De aanpak van de toekomst.

Behoefte aan inzoomen op de inhoud? Dat kan!

Er wordt ook alvast een tipje van de sluier opgelicht van een serie verdiepende VABIMPULS workshops die plaatsvinden op woensdag 15 september. Opnieuw voor agrarische ondernemers, bestuurders, beleidsmakers, adviseurs, deskundigen, specialisten en belangstellenden. Live en op locatie! (Uiteraard rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen). Hierbij staat letterlijk ontmoeting en uitwisseling centraal. U leert dan nóg meer over mogelijkheden, belemmeringen én het belang van doorzettingsvermogen.

U krijgt handvatten voor een goed gesprek, een doordacht plan en hopelijk raakt u enthousiast van alle mooie initiatieven. Tijdens deze workshops is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en hoort u meer over de aanpak van de deskundigen en specialisten van VABIMPULS. Details over de inhoud van de workshops, locaties en wijze van aanmelden worden op 15 juli bekend gemaakt tijdens het online evenement.

Contact VABIMPULS

15 juli: online VABIMPULS-event!

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.