Eigenaren kunnen weer een voucher aanvragen om onafhankelijk deskundigen van VABIMPULS in te schakelen voor de toekomst van hun bedrijfsgebouwen.

In het voorjaar van 2019 zijn al ruim 60 vouchers toegekend aan eigenaren van een veehouderij. Door de grote belangstelling voor de Subsidieregeling vouchers agrarische bouwpercelen Noord-Brabant is het subsidieplafond voor ‘vrijkomende agrarische bouwpercelen’, verhoogd met € 400.000. Hiermee kunnen nog ongeveer 100 vouchers worden toegekend aan veehouders om de kansen voor de toekomst van hun bedrijf te verkennen.

Aanvragen voucher

Eigenaren kunnen tot uiterlijk 9 december 2019 een voucher aanvragen, of tot het beschikbare geld op is. Wie in aanmerking komt voor een voucher en hoe u een aanvraag indient leest u in ‘Zo werkt de voucherregeling’ op de website VABIMPULS.nl .

Aanpak van agrarische leegstand

VABIMPULS is er voor eigenaren van vrijgekomen en vrijkomende agrarische bedrijfslocaties – VAB’s – of voor eigenaren van veehouderijbedrijven die zich op een andere bedrijfsactiviteit willen gaan richten, binnen of buiten de agrarische sector. De aanpak van VABIMPULS bestaat uit:

  • Gesprekken met eigenaren over de toekomst van hun agrarische gebouwen. VABIMPULS koppelt een onafhankelijke deskundige en mogelijk ook een specialist aan de voucheraanvrager. De vraag van de eigenaar staat daarbij centraal.
  • Opbouw van een kennisplatform en een netwerk van deskundigen en specialisten.

De aanpak is gestart vanuit het programma Brabantse Aanpak Leegstand en vervolgens ook opgenomen in het pakket ‘Ondersteunende maatregelen transitie intensieve veehouderij’. In de aanpak wordt nauw samengewerkt met Stimulus Programmamanagement, Brabant Advies en Brabantse Task force gemeenten.

Contact VABIMPULS

Meer vouchers beschikbaar