Een toekomst die desgewenst recht doet aan een onvergetelijk verleden. Of die het startpunt markeert van een compleet nieuwe bestemming. De conclusie kan ook zijn dat sloop de toekomstoptie is.

Deskundigheid binnen handbereik

De kracht van de VABIMPULS-voucherregeling is dat eigenaren hun voucher kunnen besteden aan de inzet van deskundigen en specialisten van VABIMPULS. Zij staan met begeleiding en expertise klaar om eigenaren te helpen bij het nemen van een beslissing over de toekomst van hun leegstaande of vrijkomende gebouwen.

2 verschillende vouchers

VABIMPULS heeft criteria vastgesteld waaraan aanvragers van vouchers moeten voldoen. In de aanpak wordt onderscheid gemaakt. Er zijn vouchers voor:

  • reeds vrijgekomen agrarische bedrijfslocaties;
  • agrarische bedrijfslocaties van veehouders die op korte termijn leeg komen te staan.

Beide groepen kunnen aanspraak maken op de VABIMPULS-voucherregeling.

Voucher aanvragen

Een voucher heeft een waarde van maximaal € 4000. Dit bedrag is te besteden aan deskundige begeleiding bij het oriënteren en analyseren van de toekomstperspectieven. Stimulus Programmamanagement  is de organisatie die de voucherregeling in samenspraak met VABIMPULS uitvoert.

Eigenaren van VAB’s vragen hun voucher online aan op de webportal van Stimulus Voor reeds vrijgekomen agrarische bedrijfslocaties loopt de aanvraagronde tot 7 januari 2019 of tot het totale voucherbudget van € 350.000 op is. Per 1 juni 2018 kunnen ook stoppende veehouders hier terecht voor het aanvragen van een voucher. Voor hen is een voucherbudget gereserveerd van in totaal € 250.000. Ook deze voucherregeling loopt tot 7 januari 2019.

Contact VABImpuls

Zo werkt de voucherregeling