Scholieren werden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan en hun toekomstideeën zelf vorm te geven. Deelnemers maakten kans op een drone, een 3D-printer of een andere prijs naar keuze ter waarde van 1000 euro.

Winnaar Mobility Challenge

Uit alle inzendingen, van tientallen scholen werden drie ontwerpen genomineerd. Tijdens de Dutch Design Week stemden ongeveer 100 inwoners, professionals en bestuurders op wat volgens hen ‘het beste idee’ was. De uiteindelijke winnaar voor het voortgezet onderwijs kwam uit Eindhoven. Leerlingen van het Lorentz Casimir Lyceum bedachten de “Jetpack”: een transportpak waarmee je hoog en ver kunt springen en kunt vliegen, aangedreven door elektriciteit.

De prijsuitreiking

Op 29 november verraste gedeputeerde Christophe van der Maat de klas met hun prijs. “De jetpack was een erg leuk idee en ook nog eens elektrisch en daarmee duurzaam. Dit sluit helemaal aan bij ons idee van de toekomst van mobiliteit. Daarnaast zorgt de jetpack ook nog voor een kortere reistijd en daarvan zeiden Brabanders dat dit het belangrijkste is bij hun reis. Daarom de verdiende winnaar.”

Verkeersproblemen

Daarnaast kregen ze een ‘Mobility college’ door Van der Maat, die met de leerlingen in gesprek ging. Daarin bleek dat de leerlingen heel serieus waren over hun eigen verkeersproblemen. Zo vinden de leerlingen dat de rotonde voor hun school wel wat duidelijker mag. Van der Maat was het hiermee eens: “Eigenlijk moeten alle rotondes hetzelfde worden, die zijn nu nog te vaak verschillend.”

Maatschappelijke dialoog Toekomst Mobiliteit

De prijsvraag maakte deel uit van een maatschappelijke dialoog over de toekomst van Mobiliteit. De provincie ging een jaar lang in gesprek met inwoners, marktpartijen, kennisinstellingen en overheden. Alle reacties gebruikt ze om haar koers en ambitie voor mobiliteit te bepalen. De opbrengsten zijn te vinden op www.brabant.nl/detoekomstbegintnu.

 

Contact

Prijs voor winnaars Mobility Challenge

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.