Energie voor iedereen

Energie voor Iedereen

Binnen de pilot Energie voor Iedereen wordt gewerkt aan nieuwe mogelijkheden om huishoudens met geen of beperkte investeringsmogelijkheden bij de energietransitie te betrekken en energiearmoede te voorkomen. De pilot is een samenwerking tussen het provinciale domeinen Sociaal en Energie, Enpuls en een groeiende groep gemeenten. Waaronder de gemeenten Bernheze en Breda, die specifiek rond deze huishoudens projecten opstarten. Binnen de gemeentelijke pilotprojecten gaan lokale partners met inzet van expertise vanuit zowel het sociaal domein als vanuit energie én in co-creatie met de doelgroep innovatief aan de slag.

Energieambitie

De provincie Noord-Brabant ziet de urgentie en de noodzaak om de energietransitie te versnellen. Zij wil verbinden, inspireren en mobiliseren om in Brabant in 2030 50 % van de energie duurzaam op te wekken en de CO2-uitstoot met de helft te verminderen ten opzichte van 1990. De provincie heeft daarbij extra aandacht voor een inclusieve energietransitie, zoals opgenomen in de energieagenda 2030.

Conferentie SLIM

Tijdens de conferentie Samen Langdurig Impact Maken (SLIM) op 13 juni worden een tweetal workshops over het thema ‘Energiearmoede’ georganiseerd. Deze workshops gaan in op de eerste lessen die het projectteam kan trekken uit het voorbereidings- en uitvoeringsproces van de gemeentelijke pilotprojecten. De gemeente Bernheze licht hierbij een tipje op van de sluier van hun eigen lokale aanpak. Benieuwd over dit thema? Kom dan naar de workshop tijdens de conferentie. Deelname is gratis.

Contact Sociale Veerkracht

Energie voor iedereen

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.