Ook in Brabant maken we hier werk van. Meer informatie over het landelijke project is te vinden op: www.schoolpleinvandetoekomst.nl. Gedeputeerde Hagar Roijackers: “Schoolpleinen van de Toekomst zijn een groot succes. Hier in Brabant hebben we er samen met partners al meer dan 250 weten te realiseren. Zoals zo vaak is juist die samenwerking onze kracht. Daarvoor spreek ik mijn waardering uit. Want die schoolpleinen zijn zo belangrijk. Zo’n schoolplein is namelijk niet alleen leuk om op te spelen. Het is ook gezond en er is bewezen dat er op een groen schoolplein minder gepest wordt. Wij gunnen het als provincie dan ook dat iedere school een groen schoolplein krijgt’”.

Initiatiefnemers voor de toekomst

Momenteel hebben 259 scholen in Brabant subsidie gekregen om aan de slag te gaan met een groen schoolplein. Er was zoveel animo vanuit de Brabantse scholen, dat het aanvankelijke bedrag snel op was. Daarom is besloten om een nieuwe regeling te openen, zodat meer scholen er gebruik van kunnen maken. Dit doen we als provincie nu nog samen met alle partners, maar daarna hebben lokale partners en overheden de kans om dit over te nemen. De provincie is daarvoor op zoek naar initiatiefnemers.

Bent u lokaal bestuurder of beleidsmaker? Download dan de brochure ‘Gezond opgroeien in het groen’. Zo krijgt u een beeld van dit project.

Contact Natuur in Brabant

Schoolplein van de Toekomst

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.