Horecastudenten koken duurzaam en verspillingsvrij om titel Brabantse Meesterchef

De Brabantse Meesterchef gaat van start in de Verspillingsvrije Week, op dinsdag 13 september bij het Koning Willem I College in Cuijk. Tijdens dit eerste deel van de wedstrijd bereiden de chefs topgerechten met ingrediënten uit een ‘mystery box’ van leverancier Boerschappen. De studenten worden uitgedaagd verspillingsvrij te koken met producten die je normaal niet vindt in de supermarkt. Bijvoorbeeld haantjes- of bokjesvlees of groenten met een afwijkende vorm.

Koken met lokale producten

De 2e ronde van de Brabantse Meesterchef op dinsdag 27 september vindt plaats bij het Summa College in Eindhoven. Voor deze ronde wordt de 'mystery box' samengesteld door een aantal 'Caring Farmers', boeren die natuurinclusieve kringlooplandbouw nastreven. Zij produceren in harmonie met milieu, natuur en landschap. De uitdaging in deze aflevering is om een menu samen te stellen op basis van alleen plantaardige producten.

Finale tijdens Dutch Food Week

Het slot van de competitie vindt plaats tijdens de Dutch Food Week bij het Koning Willem I College in Den Bosch op dinsdag 11 oktober. Leverancier Herenboeren, een groeiende burgerbeweging die mensen gedeeld eigenaar maakt van een kleinschalig, gemengd boerenbedrijf, vult de ‘mystery box’ met lokale en seizoensgebonden producten voor de finaleronde.

Lees meer over deze challenge, de Verspillingsweek en de Dutch Food Week.

Contact

Horecastudenten koken duurzaam en verspillingsvrij om titel Brabantse Meesterchef