Deze video gaat over Challengers Food Tech Brainport
Mediaspeler laden...

De challenge

Food Tech Brainport brengt innovaties naar de foodsector. Op 1 oktober wordt het field lab Smart Food  Processing geopend waarmee we voedselverwerkers willen helpen bij de inzet van Collaboratieve Robots. Food Tech Brainport wil met het field lab ook richten op voedselverwerkers die zich over de grens bevinden. Zo is de UK een interessante markt waar ruim 300 duizend mensen nog monotoon werk verrichten aan een lopende band in de food productie. Deze banen zullen versneld gaan verdwijnen door het ingezette beleid van sterk stijgende minimumlonen en door de Brexit.
Mede gebruikmakend van het field lab kunnen ondernemers inspiratie opdoen voor automatisering in de foodsector en ondersteuning krijgen bij de implementatie van deze automatisering, ondersteund door hightech topbedrijven uit Nederland.

Resultaat

Een aanpak om toegang te verkrijgen tot de decision makers in de food productie in de UK om hen te kunnen wijzen op de dienstverlening van Food Tech Brainport en specifiek op het field lab Smart Food Processing.

Contact

Food Tech Brainport