Nu gaan een aantal partijen met elkaar verder in gesprek over de transities die voor Brabant belangrijk zijn.

Helmi Huijbregts-Schiedon: “Afgelopen weken heb ik in een open en vertrouwelijke sfeer met alle partijen kunnen spreken. We hebben de verkiezingsuitslag geanalyseerd en de partijen hebben mij voor hen belangrijke thema’s voor een nieuw bestuursakkoord meegegeven. Met een aantal partijen wil ik nu meer scherpte en inzicht krijgen in een aantal inhoudelijke thema’s die in de gesprekken aan de orde zijn gekomen. Daarom heb ik in eerste instantie VVD, Forum voor Democratie, CDA, GroenLinks, PvdA en CU/SGP samen met Lokaal Brabant uitgenodigd om hierover in wisselende samenstellingen samen met mij verder te praten. Dit is een volgende stap in het informatieproces waarmee ik nadrukkelijk nog niet vooruitloop op een definitief advies. Dat hoop ik wel op korte termijn te presenteren. Ik wil als informateur een gedegen advies voorleggen en dat vraagt in het huidige versplinterde politieke landschap om een zorgvuldig proces.”

Manifesten overhandigen

Als onderdeel van het proces om te komen tot een gedragen bestuursakkoord nodigt de informateur vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en belangenverenigingen uit om wensen of aandachtspunten voor de toekomst van Brabant in te brengen. Tijdens een bijeenkomst op maandagavond 15 april kunnen zij een manifest overhandigen als inbreng voor het nieuwe bestuursakkoord en deelnemen aan een informeel debat.

Contact

Volgende stap in informatieproces nieuw provinciebestuur

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.