Iets met Boeren geeft inzicht in de actuele landbouw en draagt bij aan het voeren van een minder gepolariseerd debat. Bij de eerste uitvoeringen vorig jaar bleek al hoe effectief de theaterproductie in dit verband kan werken. Iets met Boeren toont de landbouw als een complex thema, dat iedereen aangaat en waarin iedereen dus een aandeel en verantwoordelijkheid heeft. Het maakt vele dilemma’s invoelbaar.

Een deel van de zeggingskracht van Iets met Boeren komt voort uit de intensieve samenwerking tussen de professionals van Bureau Pees en lokale spelers uit de dorpen waar de voorstelling te zien is. Dat geldt ook voor het tijdstip van de voorstelling en de keuze van de locatie: overdag, op de boerderij. Vrijwel meteen na de zomervakantie starten de voorbereidingen voor uitvoeringen in Reusel en Sint Anthonis. Volgend jaar staan edities in Veghel en Gilze-Rijen op de rol, naast een samenwerking met studenten van de Hogere Agrarische School.

Speeldata 2022

Locatie IJsboerderij Fabor, Hamelendijk 5, Reusel

 • vrijdag 30 september, 16.00 uur
 • zaterdag 1 oktober, 13.00 en 16.00 uur
 • zondag 2 oktober, 13.00 en 16.00 uur

Locatie De Esrand, Noordkant 34, Sint Anthonis

 • vrijdag 14 oktober, 16.00 uur
 • zaterdag 15 oktober, 13.00 en 16.00 uur
 • zondag 16 oktober, 13.00 en 16.00 uur

Kaartverkoop en informatie

Initiatief en ambitie provincie

Bij Iets met Boeren werkt Bureau Pees samen met onder meer Brabant C, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, ZLTO, HAS, gemeente Reusel-De Mierden, gemeente Land van Cuijk, Cultuurplaats Gilze en Fabriek Magnifique uit Veghel. Bureau Pees wordt meerjarig ondersteund door de gemeente Breda en de Provincie Noord-Brabant.

Bureau Pees produceerde Iets met Boeren in 2021 in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden. Met Iets met Boeren wilden deze partijen op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengen. Ook krijgt het publiek inzicht in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. 
De theatervoorstelling Iets met Boeren draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Door te werken aan een verbeterde relatie tussen boer en burger en tussen boeren, de andere schakels in de voedselketen en de overheid. De provincie wil nieuwe initiatieven en duurzame oplossingen zichtbaar maken, met bijzondere aandacht voor het betrekken van jonge boeren, jongeren en het onderwijs.

Contact DutchFoodWeek

Theatervoorstelling Iets met Boeren

Reacties (2)

 1. Webredactie Brabant
  06-09-2022 09:21 uur

  Hi Arne, wat een waardevolle toevoeging. Ipv jouw link nu de link naar een artikel op kunstlocbrabant.nl erbij gezet. Dankjewel voor je input! Groetjes, Marielle

 2. Arne Broekhoven
  Tilburg 06-09-2022 08:45 uur

  Mooi dat deze voorstelling een vervolg heeft gekregen. Kunstloc heeft een mooie videoreportage gemaakt over de kracht van dit stuk. Leuk als jullie deze kunnen toevoegen aan deze pagina, of gebruiken bij aankondigingen. https://youtu.be/kVhDShkntQk

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
 • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

 • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
 • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
 • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
 • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
 • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.