Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw en Voedsel was erg enthousiast: “Hopelijk is iedereen, net als ik, teruggekomen met nog meer inspiratie voor een Brabantse invulling van de Dutch Food Week in oktober. Ik heb die avond veel onderlinge verbanden zien ontstaan tussen verschillende activiteiten. Mooi! Samen gaan we Brabant op de kaart zetten als de provincie die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen voedselondernemers en inwoners.”

Dutch Food Week Brabant

De landelijke opening vindt plaats in ’s-Hertogenbosch en de gemeenten Helmond, Meierijstad en Altena hebben vele ondernemers die hun deuren gaan openen en events voor het grote publiek. Het horecaonderwijs heeft samenwerking gezocht met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling voor een heuse Brabantse versie van Masterchef. De biologische sector gebruikt Dutch Food Week om het verhaal te vertellen achter biologische geproduceerd voedsel. De horeca zorgt voor speciale DFW-menu’s, in het Van Gogh National park zijn food-fietsroutes en uiteraard ontbreken de leden van de ZLTO niet om te laten zien wat boeren en tuinders voor Brabant betekenen.

Ook een activiteit in Dutch Food Week?

Dit is slechts een greep uit alles wat er gaat gebeuren in Brabant. Ook aansluiten? Dat kan! Van 8 tot en met 15 oktober geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans om een kijkje te nemen in de wereld van agrifood. Het thema dit jaar is: ‘Aan tafel!’. Gezondheid, duurzaamheid en een goed leven staan centraal. Bij uitstek thema’s die passen bij Brabant.

Meer informatie

Contact DutchFoodWeek

Dutch Food Week kleurt rood-wit

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.