Sneller groen voor fietsers in Tilburg

De nieuwe app werkt als een detectiemiddel: als de fietser het kruispunt nadert, ontvangt de verkeersregelinstallatie een signaal en kan vervolgens op het juiste moment groen geven. Dit kan door de groentijd op het juiste moment te starten of door deze te verlengen. Zo kan de achteropkomende fietsers ook het groene licht halen. De fietser krijgt via een knipperend licht langs het fietspad de bevestiging dat hij is gezien en dat de verkeersregeling rekening met hem/haar houdt.

Het gebruik van de CrossCycle-app is anoniem. De app is niet verbonden met de identiteitsgegevens van de gebruiker, maar wordt puur gebruikt als detectiemiddel. Het is voor het eerst in Nederland dat een dergelijke app voor fietsers in gebruik wordt genomen.

De proef met de app wordt uitgevoerd in Tilburg op de Burgemeester Brokxlaan op de kruispunten met de Gasthuisring en de Jan Heijnsstraat.

De CrossCycle-app is financieel mogelijk gemaakt door de provincie en het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. De proef past naadloos binnen de Mobiliteitsaanpak 2040 van de gemeente Tilburg, waarin aandacht is voor het gebruik van innovatieve technieken en waarbij de focus ligt op langzaam verkeer, zoals voetgangers en fietsers.

Contact

Sneller groen voor fietsers in Tilburg

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.