Initiatieven voor deelfietsen in Brabant

OV-fiets

Het meest bekende deelfietssysteem is de OV- fiets. De OV-fiets is in Brabant beschikbaar op alle treinstations en op een aantal grote busstations (Uden, Veghel, Waalwijk en Werkendam De Tol). OV-fietsen vind je in de OV-fietskluizen, eenvoudig te openen met je OV-chipkaart. Je brengt de fiets terug naar waar je hem hebt gehuurd. De kosten bedragen € 3,85 per keer voor een maximale periode van 24 uur.  Tip: voeg het OV-fietsabonnement toe aan je Ov-kaart!

Hopperpoint

Een ander deelfietssysteem in Brabant is Hopperpoint (Eindhoven en Tilburg). Via een gratis app is de dichtstbijzijnde fiets te lokaliseren, reserveren en ontgrendelen. Het voordeel van dit systeem, naast de smartphone als sleutel, is dat de fiets niet hoeft terug hoeft naar de locatie waar hij is gehuurd. Inleveren kan bij ieder hopperpoint. Een hopperpoint deelfiets betaal je per half uur (maximaal 9 euro per dag) en de verzamelrekening komt maandelijks. In de zakelijke markt biedt Hopperpoint de fiets aan als duurzaam en comfortabel mobiliteitsalternatief voor werknemers.

E-bike-to- go 

Een deelfietssysteem dat zich landelijk richt op de zakelijke sector is e-bike-to-go. Zij bieden elektrische deelfietsen die een werkgever beschikbaar stelt aan zijn medewerkers voor woon-werkverkeer of voor zakelijke afspraken. De langere afstand die kan worden afgelegd ten opzichte van een gewone deelfiets is een bijkomend voordeel. Het ‘slimme’ systeem is vergelijkbaar met Hopperpoint. Selecteren, reserveren en ontgrendelen met een app. Een e-bike-to-go is beschikbaar vanaf 79 euro per maand. Ook is het mogelijk om als werkgever al aangeschafte deelfietsen over te laten nemen, zodat deze voorzien worden van dezelfde ‘smart sharing’ technologie.

GoodMoovs

GoodMoovs is ook een landelijke aanbieder van elektrische deelfietsen. Het is de eerste app waarmee je zowel e-bikes als e-cars kunt reserveren. Andere elektrische deelvoertuigen zijn bijvoorbeeld speedbikes en e-scooters. Het systeem is hetzelfde: met je smartphone reserveer je een voertuig, haal je het van een slot en zet je het weer op slot. Het paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch heeft via dit systeem elektrische deelfietsen beschikbaar gesteld voor werknemers en bewoners. De fietsen zijn zowel zakelijk als privé te gebruiken.

Park & Bike

Een systeem wat nog aan het opstarten is in Brabant is het park & bike -principe. Je parkeert de auto aan de rand van de stad en neemt vanaf daar de fiets. In Den Bosch zijn op dit moment leenfietsen beschikbaar op drie transferiums. Pilots worden gedraaid in andere steden om dit deelfietssysteem uit te breiden.

Deelfietsen in Brabant

Hieronder de deelfietsconcepten nog eens op een rij. Ken je een ander deelfietsconcept in Brabant dat er nog niet bij staat? Geef de website daarvan dan onderstaand bij de comments door, zodat we het kunnen toevoegen aan het overzicht.

https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/
https://hopperpoint.nl/nl/home
http://www.ebiketogo.nl/
http://goodmoovs.com/

Contact

Initiatieven voor deelfietsen in Brabant

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.