Deze video gaat over De Kracht van Brabant: een snelheidsmeter die jou geld oplevert

In de Provincie Noord-Brabant willen we daarom dat iedere weggebruiker zich bewust wordt van zijn of haar rol in het verkeer. Met de campagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers. Jouw actie telt.’ motiveren we Brabanders om zelf in actie te komen voor een veiligere deelname aan het verkeer. Dat doen we bijvoorbeeld met de Snelheidsmeterspaarpot.

Hoe werkt dat dan?

Met de Brabantse Snelheidsmeterspaarpot bevorderen we niet alleen de verkeersveiligheid, maar maken we mensen op een positieve manier bewust van hun gedrag in het verkeer. Deze snelheidsmeter beloont namelijk goed rijgedrag. Houd je je aan de juiste snelheid, dan breng je geld in de spaarpot en steun je een goed doel in jouw buurt. De Snelheidsmeterspaarpot laat direct zien wat jouw goede gedrag bijdraagt.

In de 39 Brabantse straten waar hij de afgelopen 3 jaar stond, werd de spaarpot in totaal met maar liefst € 50.763,00 gespekt. Tot nu toe hebben we daar veel mooie dingen mee waargemaakt. Van speeltoestellen tot een fruitpluktuin en van reflecterende huisnummerbordjes tot materialen voor een verkeersplein op een basisschool.

Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers

De provincie gaat samen met de Brabantse gemeenten, politie en Rijkswaterstaat voor NUL verkeersslachtoffers in Brabant. Om dat te bereiken, investeren we natuurlijk in goede wegen en verkeersveilige infrastructuur. Maar uiteindelijk speelt het menselijke gedrag een hele belangrijke rol. Daarom werken we ook aan het verminderen van onveilig verkeersgedrag. Met de campagne ‘Jouw actie telt’ worden Brabanders aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid.
Samen gaan we voor NUL verkeersslachtoffers. Dat is de kracht van Brabant.

De Kracht van Brabant

Een snelheidsmeter die jou geld oplevert