V.l.n.r.: Gezinshuis El Noor - winnaar Publieksprijs en Eervolle vermelding, Kloostervelden - winnaar Stijlprijs 2021

De Brabantse Stijlprijs van de provincie Noord-Brabant geeft aandacht aan de manier waarop Brabanders samenwerken aan een mooie en fijne leefomgeving. Voor deze 3e editie zocht de provincie naar vormen van wonen die net even anders zijn. Die inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor de omgeving en voor de medemens. Uit 30 inzendingen zijn 5 finalisten gekozen. Naast winnaar Kloostervelden in Sterksel waren dat Gezinshuis El Noor in Breda, De Lindehoeve in Tilburg, het NRE-terrein in Eindhoven en Bewust Wonen Werken Boschveld in 's-Hertogenbosch.

Kloostervelden: een écht thuis voor iedereen

“Doorzettingsvermogen, de kracht van samenwerken, innovatie, lef, passie en ontwerpkracht: er is één project waarin dit volgens de jury optimaal samenkomt”, aldus gedeputeerde Ronnes over de winnaar. “Een project met oog voor zowel de grote ruimtelijke samenhang als voor het kleinste detail. Waar gedreven mensen elkaar jarenlang hebben vastgehouden om het samen voor elkaar te krijgen. Waar vanuit waarden van het verleden een nieuwe woongemeenschap is ontstaan, een écht thuis voor iedereen.”
Hilke Huysinga, ambassadeur van het project Kloostervelden, is heel blij met deze erkenning: "Er zijn zoveel dingen nu te zeggen. Maar het belangrijkste is dat ik aan de hele achterban, dus van cliënten tot familie tot ouders, van mensen in Sterksel tot de gemeente Heeze-Leende en alle betrokken aannemers kan zeggen 'we hebben het allemaal samen gedaan is deze prijs is voor jullie allemaal'."

Eervolle vermelding en publieksprijs voor Gezinshuis El Noor

Er is één project dat de jury bijzonder heeft geraakt als het gaat om ‘een thuis voor iedereen’, door de medemenselijkheid die het uitstraalt. Dit is Gezinshuis El Noor in Breda van de familie Yaqini. Hoe eenvoudig de ruimtelijke ingreep ook lijkt, voor de woningbouwvereniging Alwel is dit geen alledaags project waarvoor ook zij lof verdient. Daarom heeft de jury besloten om Gezinshuis El Noor te belonen met een eervolle vermelding. Gedeputeerde Ronnes: "De jury was persoonlijk geraakt door dit project. Het zijn de mensen die het doen die ook het verschil maken." Jamila Yaqini van El Noor vond het super: "Ik bedank iedereen die op ons gestemd heeft en vertrouwen op ons heeft. Ik hoop dat we anderen inspireren, het is supermooi werk."  
Het Brabantse publiek onderschrijft dit overigens. Dit project won met ruime voorsprong ook de stemmen voor de publieksprijs: Gezinshuis El Noor kreeg maar liefst 7.062 van de 10.324 uitgebrachte stemmen. Kloostervelden kreeg 1.939 stemmen, De Lindehoeve 593, het NRE-terrein 390 en Bewust Wonen Werken Boschveld 340 stemmen. De publieksprijs, een geldbedrag van 2.500 euro, is uitgereikt door Nico Heijmans, lid van de commissie Wonen in Provinciale Staten.

Juryrapport en terugkijken

Contact

Kloostervelden in Sterksel wint Stijlprijs 2021

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.