Strowijk - Nijmegen

In Lent vind je het grootste strogebouw van Nederland. Maar de omvang van het gebouw is niet eens zo bijzonder in vergelijking met hoe de bouw tot stand is gekomen. Bewoners, vrijwilligers en professionele bouwvakkers werkten zij aan zij aan dit complex van 24 sociale huurwoningen, opgetrokken uit stro, leem en hout. Op 1 mei 2015 is Iewan, in de volksmond beter bekend als Strowijk, officieel in gebruik genomen. Duurzaam en sociaal bouwen en wonen – Het kan wél!

Kijk voor meer informatie op www.iewan.nl

 
 

Zorghuis Onze Lieve Vrouw - Kunrade

Zorghuis Onze Lieve Vrouw is een woonvorm met 20 eenpersoons kamers en 4 twee persoons kamers (echtparen). Het Zorghuis is gelegen in Kunrade (gemeente Voerendaal) op een unieke locatie. De woonvorm is tevens geschikt voor mensen met dementie, wiens situatie 24-uurs nabijheid van een professional behoeft.

Kijk voor meer informatie op www.delphinium-zorg.nl

 

Polder Hofje – Anna Paulona

Zelfstandig wonen in een hofje als toen, met de zorg en innovatie van nu... Het Polder Hofje is voor senioren, waarbij bewoners rekening houden met het ouder worden. Want helaas gaat dit vaak met gebreken. Op zich geen belemmering om zelfstandig te blijven wonen en de zelfregie te houden.

Kijk voor meer informatie op www.polderhofje.nl

 

Tiny House straatje - Hardegarijp

In Hardegarijp is het eerste Tiny House straatje van Nederland geplaatst. Vijf Tiny Houses met ieder een eigen kavel van 160 m2. De Tiny Houses zijn gefundeerd aan de grond en aangesloten aan de nutsvoorzieningen. Hierdoor is het onroerend goed en hebben de bewoners een Groenhypotheek kunnen afsluiten. Vanwege het zonnepanelendak zijn de Tiny Houses energieneutraal. Uniek in Nederland!

Kijk voor meer informatie op www.millhome.nl/projecten/hardegarijp