BrabantSport Zorgtour

Nadat we tijdens de coronacrisis te maken kregen met een lockdown, waren vele mensen aan huis gekluisterd. Zeker ouderen en mensen met een beperking of chronische aandoening kregen het advies om zo min mogelijk de deur uit te gaan. Actief bewegen zat er gewoonweg niet in. Of toch?

BrabantSport en het aan haar verbonden Uniek Sporten Brabant zorgden ervoor dat ook deze doelgroepen in beweging konden blijven. Tijdens de BrabantSport Zorgtour van 16 april tot 13 mei bezochten Brabantse topsporters, zoals Oranje-voetbalster Kika van Es en rolstoeltennisser Michael Scheffers, diverse zorginstellingen en aanleun- en seniorenwoningen.

Samen met beweegcoaches gaven zij van Breda tot Cuijk beweeglessen. Bewoners deden actief mee vanaf hun balkon, vanachter het raam of in de binnentuin. Na afloop ontvingen de deelnemers een beweegbingo. Daarmee konden ze ook individueel en binnenshuis oefeningen blijven doen.

Door het opheffen van de lockdown kregen we grotendeels onze bewegingsvrijheid weer terug. Met de campagne 'Breng beweging in je zomer', organiseerde Uniek Sporten Brabant nog een wekelijkse wandel- of fietschallenge, waarbij prijzen te winnen waren.

Aftrap BrabantSport Zorgtour from BrabantSport on Vimeo.

Initiatieven die helemaal passen in De Kracht van Brabant. Onder die noemer brengt de provincie verschillende initiatieven onder de aandacht die de provincie en haar partners doen om Brabant door de coronacrisis heen te helpen. Dit gebeurt op zowel economisch als maatschappelijk vlak, zoals met deze Zorgtour. Samen laten we zien dat er in een moeilijke tijd prachtige projecten ontstaan waar we mogelijk ook later nog plezier van hebben. Ze tonen de veerkracht van Brabanders die krachtig uit een crisis willen komen.

Voor meer informatie, kijk op https://www.brabantsport.nl/nieuws/brabantsport-zorgtour-langs-zorginstellingen-en-ziekenhuizen.

Contact

BrabantSport Zorgtour