Deze video gaat over Bierbrouwen voor een bredere welvaart

In de community Stérk.Brabant komt vraag en aanbod samen, wordt kennis inspiratie en verhalen gedeeld. Er wordt gewerkt aan thema’s als duurzaam, circulair, zelfredzaam en sociaal inclusief Brabant.

Leren ondernemen, groenten uit de buurttuin en bierbrouwen

In Brabant zijn veel kleinschalige initiatieven die bijdragen aan een bredere welvaart. Deze 2 ledenorganisaties van Stérk.Brabant lieten tijdens het werkbezoek zien hoe ze dat doen:

Rabauw is een kleinschalige bierbrouwerij en biedt arbeidsmatige dagbesteding, werkplekken en re-integratie naar regulier werk. In de brouwerij werken medewerkers in een gestructureerde omgeving aan hun werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen. Er zijn verschillende werkzaamheden waarbij op allerlei niveaus verantwoordelijkheden worden gegeven en uitdagingen worden geboden. Doel is om de zelfredzaamheid onder professionele begeleiding stapsgewijs te vergroten.

Stadslandbouw Brandevoort is een stichting die groene initiatieven stimuleert in de wijk Brandevoort in Helmond. Sinds 2014 maken de bewoners van de wijk kennis met: de Buurttuin Brandevoort, het Groene Gevel Project en de Stadsboerderij Brandevoort. Deze stadsboerderij is het meest recente project en wordt een multifunctionele, circulaire en sociale plek en dient als Groen Hart voor alle mensen uit Brandevoort (en omstreken).


Contact Brede Welvaart

Bierbrouwen voor een bredere welvaart

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.