De provincie wil laten zien waar Brabanders trots op zijn, wat goed is gelukt en wat voorbeeldig mag zijn voor anderen. Plekken die inspiratie geven en maatschappelijke van waarde zijn. We willen de passie, inzet en verhalen van betrokkenen zichtbaar en beleefbaar maken.

De winnaar van de publieks- én de juryprijs van De Brabantse Stijlprijs 2017 is geworden: Andreas Schotel wandel- en kunstroute. Het publiek en de jury waren het unaniem met elkaar eens: Andreas Schotel wandel- en kunstroute is een uniek project! De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 18 mei tijdens ProefMei in het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Het is niet de eerste keer dat de provincie de stijlprijs organiseert. In 2014 deden we dit ook, waarbij we een prijs uitreikten voor de beste openbare ruimte in Brabantse gemeenten. We ontvingen 39 inzendingen van 27 gemeenten. Finalisten waren Bergen op Zoom, Oosterhout, Schijndel en Veghel. Veghel won de editie 2014. Naast de prijs ontvangen de winnaars publiciteit, een podium en eeuwige roem.