Deze video gaat over Andreas Schotel wandel en kunstroute
Mediaspeler laden...

De route is met zijn jaarlijks cultuur festival ‘Park en Schotel’ een volledig nieuwe, authentieke, laagdrempelige recreatieve attractie voor liefhebbers van natuur, cultuur en wandelen. De route is ontwikkeld en vormgegeven door een groot aantal vrijwilligers van de Vrienden Andreas Schotel en door de Werkgroep Park en Schotel, bestaande uit jonge kunstenaars en vormgevers.

Winnaar Andreas Schotel

Het publiek en de jury waren het unaniem met elkaar eens: Andreas Schotel wandel- en kunstroute is een uniek project! Met meer dan 3.591 van de 10.975 stemmen is Andreas Schotel wandel- en kunstroute winnaar van de publiekprijs van De Brabantse Stijlprijs 2017 geworden.

De vakjury heeft de Andreas Schotel als winnaar gekozen vanwege de bijzondere manier waarop een lokaal verhaal gestalte heeft gekregen. Juryvoorzitter en gedeputeerde Erik van Merrienboer noemde de hechte samenwerking tussen inwoners en professionals en de ontwerpkwaliteit als doorslaggevende pluspunten: “De combinatie van landschap, natuur en kunstobjecten zijn een lust voor het oog, en geven een boost aan de omgeving op een bijna surrealistische manier. Waar een klein dorp groots in kan zijn! Andreas Schotel verdient een nog veel groter publiek”.

De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 18 mei tijdens ProefMei in het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Gemeente: Hilvarenbeek
Initiatiefnemer: Dhr. P. Verhoeven
Aanmelding: ja
Realisatieperiode: 2010-2017
Locatie: Dorpsstraat 2, 5085 EG Esbeek

Contact Brabantse Stijlprijs

Andreas Schotel wandel en kunstroute

Zie ook

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn.
Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.