Deze video gaat over Fladderfarm Mobiel

De kip caravan is een mobiele kippenstal, waarin op kleinschalige wijze kippen eieren leggen. De kip caravan heeft alle voorzieningen van een moderne stal, waaronder legnesten en een klimaatcomputer. Bovendien heeft de kip caravan zonnepanelen, accu’s en eigen wateropvang, waardoor het volledig off grid inzetbaar is. Kippen zijn van origine bosdieren. Zij worden in hun mobiele stal naar locaties in de natuur gebracht, waar zij onder bomen en laag struikgewas hun kostje bij elkaar scharrelen. Hulpboeren, mensen met een arbeidskans, worden betrokken bij het verzorgen van de dieren. De eieren worden rechtstreeks aan consumenten verkocht in ei-automaten (egg-drives), in de nabijheid van de kip caravans.

Rol provincie

Fladderfarm is gekozen in het eerste traject van het Brabant Outcomes Fund (BOF).

Resultaten

Dagelijks worden verse scharreleieren verkocht op de Fladderfarm en via regionale boerderijwinkels. De Fladderfarm is aangesloten bij de Mortelenboeren en het Land van Oirschot.

Eigenaren Peter en Esther proberen telkens te vernieuwen. Na veel experimenteren in de keuken is de ‘Ei-snack’ ontstaan, die in diverse smaken verkrijgbaar is 

Website

Contact Brabant Doet Wat

Fladderfarm mobiel