Het klimaat verandert en dat merken we: hoosbuien, hitte en droogte komen steeds vaker voor. Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen aan deze weersextremen. Het online klimaatwarenhuis is een plek waar van alles te vinden is om het klimaatbewustzijn van inwoners vergroten. Kant-en-klare acties, draaiboeken, persberichten en beeldmateriaal kunnen direct worden gedownload. 

Rol van de provincie

Het klimaatwarenhuis is onderdeel van het klimaatportaal van de provincie Noord-Brabant, het platform voor klimaatadaptatie. Een belangrijk doel van de provincie is dat gemeenten en waterschappen klimaatadaptatie een plaats geven in hun beleid. Op het klimaatportaal staat informatie over subsidies maar ook voorbeelden hoe klimaatadaptatie toe te passen. Daarnaast kunnen inwoners hier informatie vinden hoe zij hun tuin of huis klimaatproof kunnen maken. 

Resultaten

Gemeenten en waterschappen bezoeken regelmatig het online klimaatwarenhuis. Hier downloaden ze de diverse middelen om te gebruiken bij het vergroten van het klimaatbewustzijn. Het warenhuis is voor iedereen en maken we samen. Iedereen is van harte uitgenodigd om ervaringen, bestanden en rechtenvrij beeldmateriaal aan te leveren die anderen inspireren en verder kunnen helpen. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring én besparen daarmee tijd en geld. 

Website

Contact Brabant Doet Wat

Het online klimaatwarenhuis