Minder gas gebruiken

De energieprijzen stijgen momenteel tot grote hoogtes. Met een paar simpele veranderingen in huis kun je geld besparen én iets goed doen voor het klimaat. Zet bijvoorbeeld op koude dagen je thermostaat maximaal op 19 graden of douche niet langer dan 5 minuten. Lees er meer over op Zet ook de knop om.

Verduurzaam je woning

Er zijn tal van mogelijkheden om je huis energiezuinig en duurzaam te maken. Daarbij wordt het isoleren van je woning altijd sterk aangeraden, omdat je hierdoor minder snel de thermostaat hoeft aan te zetten op koude dagen en de airco of ventilator op warme dagen. Voor meer tips en mogelijkheden kun je terecht op Verbeterjehuis.nl. Doe de verbetercheck om te zien hoe jij je huis kunt verduurzamen en lees tips, voordelen en ervaringen van andere mensen.

Met de Nationale Duurzame Huizen Route kom je persoonlijk in contact met huiseigenaren uit jouw omgeving die hun woningen hebben verduurzaamd. Stel ze vragen of doe inspiratie op tijdens een huizenbezoek op 29 oktober en 5 november 2022.

In en om je huis

Kies je voor groene daken, wordt jouw tuin een paradijs voor biodiversiteit of maak je gebruik van verantwoord hout bij je volgende klusproject? Milieu Centraal geeft allerlei tips om duurzaam te wonen.

Contact Brabant Doet Wat

Thuis