"Het was best even spannend: de eerste online Dilemma Leergang. Vier uur per keer openlijk dilemma's met elkaar bespreken en dat ook nog online in plaats van live, dat was wennen. De onderwerpen, sprekers en thema's nodigden uit tot veel discussie en vragen. Uiteindelijk werd iedere bijeenkomst een feestje!”

Een groot succes

Docenten Kees Klomp en Peter Scholten zijn het erover eens: de eerste Dilemma Leergang in Brabant was een succes. “Dankzij de samenwerking met Stérk.Brabant, BOF en Rabo Foundation kregen de deelnemende organisaties de kans om met hun dilemma’s aan de slag te gaan. Want ongeacht in welke fase je als ondernemer zit: je moet doorlopend keuzes maken en beslissingen nemen. Die moeten passen bij wie jij bent en hoe jij in de wedstrijd zit. Ons advies: laat je niets opdringen ‘omdat het zo hoort’. Er is niet één goede oplossing, er zijn heel veel oplossingen. Kies vooral de oplossing die bij jou past.”

Unieke opstap

Stérk.Brabant, Brabant Outcomes Fund en Rabo Foundation sluiten zich daarbij aan en boden een scholarship aan voor ondernemers om deel te nemen. Als aanbieder van deze Dilemma Leergang wil de provincie impactondernemers versterken in hun groei. Deze ondernemers zijn namelijk een bron van inspiratie. Zij werken aan innovatieve oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen. Zoals het creëren van werk voor mensen die graag willen werken maar moeilijk een baan vinden of voor het groeiende plasticprobleem. Iedere onderneming is uniek en samen dragen ze bij aan een wereld die eerlijker, socialer en groener is. Dankzij het scholarship kunnen zij in de toekomst hopelijk ieder dilemma het hoofd bieden!

Magazine Dilemma Leergang

We deelden de verhalen van de deelnemers de afgelopen periode al met onze community. Nu presenteren we alles bij elkaar in een mooi online magazine. Met een bundeling van de geleerde lessen, de deelnemers aan het woord en een heleboel handige info voor impactondernemers. Lees het magazine Dilemma Leergang 2020-2021.  
 
Laat je inspireren en maak samen nog meer impact!

Contact

Hey impactondernemer, wat is jouw dilemma

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.