Foto: Tania Cristofari

Mariana Mazzucato is hoogleraar economie en innovatie aan het University College London (UCL) en onder meer voorzitter van de Raad voor Brede Economie en Gezondheid van de World Health Organization en adviseur van de VN en Europese Commissie op het gebied van innovatiegedreven inclusieve en duurzame groei. Haar boeken The Entrepreneurial State, The Value of Everything en Mission Economy zijn in een groot aantal landen gepubliceerd. Voor haar denkwijze over duurzame groei en de ondernemende overheid heeft ze al diverse prijzen in ontvangst genomen.

Mission Economy

Mariana Mazzucato kijkt in haar nieuwe boek Mission Economy op een radicaal nieuwe manier naar de grote uitdagingen waar we voor staan. Opwarming van de aarde, vervuiling, dementie, overgewicht, wapengeweld en mobiliteit. Deze milieu-, gezondheids- en sociale vraagstukken zijn enorm, complex en hebben geen eenvoudige oplossingen. Mazzucato liet zich inspireren door de maanlanding in 1969. Daarbij werden in de 'moonshot'-programma's op grote schaal de inzet en middelen van de publieke en private sector met succes gecombineerd: we gingen naar de maan!

Aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden voor de online inspiratiesessie via het aanmeldformulier. De sessie is deels in het Engels.

 

Contact

13 september: inspiratiesessie BOF meets Mariana Mazzucato

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.