Kun je wat vertellen over jouw rol bij ronde 1 van het Brabant Outcomes Fund?

Ik werk bij de Rabobank als regiodirecteur Corporate Clients Zuid-Oost Nederland. Voor een van mijn nevenfuncties heb ik zitting in de kreditiecommissie van de Rabo Foundation. Wij krijgen investeringsaanvragen uit Nederland en het buitenland, van o.a. sociaal ondernemers en coöperaties. Ook de eerste investeringsronde van het Brabant Outcomes Fund is in de kredietcommissie geweest en daar goedgekeurd.

Bij de eerste ronde van het Brabant Outcomes Fund zijn drie financiers betrokken, naast de Rabo Foundation ook Stichting DOEN en het Oranjefonds. We werken met een stichtingsbestuur met vertegenwoordigers van de drie financiers. Ik ben voorzitter en heb zitting namens de Rabo Foundation. Wij hebben een ondersteunde, maar ook formeel toetsende rol. Wij bespreken samen met de provincie en de impactmakers (de ondernemers, red.) alles op hoofdlijnen, bijvoorbeeld wanneer er aanpassingen van het contract nodig zijn, of de resultaten die we hebben afgesproken zijn behaald, etc. Aan het einde van de periode zorgen wij voor goede uitkering van de subsidies naar de impactmakers.

Ik vind het een mooie rol. Het is belangrijk dat alle mensen zich onderdeel van onze samenleving, ons systeem kunnen voelen. Deze bevlogen ondernemers bieden daar een oplossing voor en wij kunnen daarbij helpen. Vanuit mijn achtergrond als zakenbankier voor bedrijven kan ik waarde toevoegen. Veel sociaal ondernemers zijn bevlogen, creatief en hebben een goed idee, maar dat moet hand in hand gaan met een gezond verdienmodel en een zakelijke benadering. Anders redt een bedrijf het niet op de lange termijn. Wij kunnen de juiste vragen stellen en adviezen geven om ondernemers daarbij te ondersteunen.

Wat zijn de consequenties van de coronacrisis voor jullie investeringen in het Brabant Outcomes Fund?

Ergens hoop ik dat de coronatijd een tijdelijke hiccup is en we ronde 1 van het BOF kunnen verlengen. Zo hebben de ondernemers langer de tijd hebben om de impact te maken die is afgesproken. Dat geldt sowieso voor alle vier ondernemers. Die worden nu echt belemmerd in hun werk. Maar wanneer het weer veilig is om bijeen te komen, opleidings- en zorgtrajecten weer starten, de horeca weer gewoon kan draaien en er weer evenementen worden georganiseerd, kunnen zij alles weer oppakken.

Maar de coronacrisis heeft ook structurele effecten. Sommige dingen worden nooit meer zoals het was. Heel praktisch geldt dat bijvoorbeeld voor het thuiswerken. Ik verwacht dat we echt op een andere manier gaan (samen)werken. Veel vaker vanuit huis. Dat betekent in elk geval iets voor een van de ondernemers. Die biedt onder andere werk aan bij koffiebars in kantooromgevingen. Die behoefte gaat nooit meer helemaal terugkomen. Het vraagt ondernemerschap om je aan te passen aan nieuwe situaties. Dat is een uitdaging die voor alle ondernemers geldt.

Hoe dan ook ga ik ervoor dat we binnen het Brabant Outcomes Fund tijd gunnen aan de impactmakers om hun ondernemerschap te laten zien. Mogelijk moeten we nieuwe resultaatafspraken maken. De impactmakers doen daarvoor een voorstel, de provincie en de financiers moeten dat vervolgens goedkeuren.

Voor kleine ondernemers – en daar werken we mee in de eerste ronde – is de structuur nu best wel complex. We zoeken naar praktische manieren om ondernemers te helpen. Het is leuk en belangrijk om te leren van de ervaringen die we nu opdoen. Als je het mij vraagt, mag de structuur eenvoudiger en de afspraken meer op hoofdlijnen. Dingen lopen toch nooit helemaal zoals je het vooraf bedenkt en afspreekt. Als je resultaten op hoofdlijnen afspreekt en goed met elkaar in gesprek blijft, hou je de flexibiliteit om binnen de afspraken door te kunnen gaan. Dit zijn belangrijke inzichten om mee te nemen bij de opzet van een volgende investeringsronde van het Brabant Outcomes Fund.

Wat neem jij mee uit deze coronatijd?

Natuurlijk heeft de coronacrisis veel ellende en onzekerheid gebracht. Maar persoonlijk heb ik er ook heel veel positieve dingen uitgehaald: ik ben enorm verrast over het verandervermogen van mijn eigen organisatie en team in deze tijd. Veranderingen waar we al heel lang over spraken, zijn in een versnelling gekomen. Dan heb ik het over thuiswerken, digitaal samenwerken, digitale dienstverlening aan onze klanten, digitaal ondertekenen, dat soort dingen. Dat zegt iets over organisaties, maar vooral ook over mensen.

We zijn dus tot grote dingen in staat en kunnen dingen oplossen. Zo praten we al jarenlang over het fileprobleem. Als we nu allemaal 3 dagen per week blijven thuiswerken, hebben we dat opgelost!
En daarnaast heb ik ook wel een wens: ik hoop dat deze tijd fundamenteel iets doet met ons als mensen. Dat we ons bewust zijn van onze kwetsbaarheid als mensheid en dat het niet altijd méér hoeft te zijn. Dat we beseffen wat waardevol is en waar we gelukkig van worden. Ik heb veel inspiratie gehaald uit de stilte in deze tijd. Misschien komt onze rat race maatschappij en (te ver) doorgeschoten marktwerking wat meer tot rust. Dat zou ik mooi vinden.

Contact

Interview Marin Boon

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: 1+1=?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.