Het talentenbureau helpt mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn bij een goede start van of een vervolgstap in hun carrière. We vroegen oprichtster Sandra Ballij naar het groeiproces dat Ctalents sinds de ondertekening van het contract meemaakt.

Begin juli ondertekenden jullie het contract. Wat zijn de eerste stappen die jullie met Ctalents hebben gezet om de impact in Brabant op te schalen?

We hebben een vliegende start meegemaakt! Om te beginnen hebben we meer activiteiten opgezet rond social media en online. Vervolgens hebben we onze eerste kennismakingsevents gepland op diverse plekken in Brabant. De eerste negen kandidaten hebben zich inmiddels gemeld en zij hebben allemaal al een eerste intake gehad.

Wat is jullie ambitie de komende maanden?

We zitten de komende maanden zeker niet stil. Op 1 oktober is Diversity Day. Dan lanceren wij onze Online Academy: de eerste toegankelijke én gratis e-learning voor iedereen die blind, slechtziend, doof of slechthorend is en op zoek is naar werk. Dat kan een eerste baan zijn of een vervolgstap in de carrière. Onze ambitie is dat het komende half jaar de eerste 12 kandidaten ons volledige programma hebben afgerond en natuurlijk dat we ook de eerste mensen in hun kracht aan een baan helpen bij minimaal 2 nieuwe partnerorganisaties. Ook willen we graag 2 koffiebarren (Sign Language Coffee Bar), openen bij bedrijven in Brabant!

Welke hobbels willen jullie de komende periode overwinnen?

We gaan werken aan ons bereik en aan onze naamsbekendheid. Zowel aan de kant van de officiële instanties als bij de verschillende organisaties die binding hebben met onze doelgroep. Als die instanties en organisaties Ctalents kennen, dan is dat echt een overwinning. En natuurlijk willen we ook meer organisaties verrijken met onze talentvolle medewerkers.

Is er een oproep die je wilt doen aan het netwerk?

Jazeker! We zijn op zoek naar nieuwe locaties voor onze koffiebarren. Belangrijk hierbij is dat het gaat om een locatie binnen een bedrijf waar minimaal zo'n 350 mensen werken. Bij al onze huidige 20 locaties van de Sign Language Coffee bar werken we goed samen met de aanwezige cateraar. De koffiebar is een mooie beleving en telt vaak ook mee in de social return verplichting. Ben jij of ken jij deze organisatie/ingang? Wees dan onze changemaker en laat het ons weten via info@ctalents.nl.

Op 1 oktober lanceren we ook een changemakersclub voor iedereen die graag betekenisvol wil zijn binnen onze missie of gewoon mee wil lezen met wat we doen. Dit lidmaatschap is gratis en je ontvangt dan onder andere tips en tricks om meer inclusie te bewerkstellingen, zakelijke gebaren, kennis en inspirerende blogs. Je kan je aanmelden door te mailen naar andrea@stichting-ctalents.nl.

Contact

De vliegende start van Ctalents opschaling

Reageer

Vul hier uw reactie in
Velden met een * zijn verplicht
  • Anti-spamvraag: Eerste letter van het alfabet?

Reactiespelregels

  • uw reactie is openbaar en geplaatste reacties blijven maximaal 2 maanden zichtbaar;
  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier Icoon externe link;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemenIcoon email link om reactie te laten verwijderen.