N638 Rucphen - Zundert

Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde randweg Zundert tot de aansluiting op de toekomstige omleiding Rucphen. In de planstudie uit 2016/2017 is in overleg met de omgeving onderzocht hoe de problemen op de N638 het best opgelost kunnen worden.

Maatregelen

  • Veiliger inrichten van kruisingen door het aanbrengen van middengeleiders. Fietsers kunnen in twee delen oversteken.
  • Plaatselijk verbreden van smalle wegstukken.
  • Plaatsen van een houten geleiderail langs de rijbaan om ernstige bermongevallen te voorkomen.
  • Waar mogelijk blijft de N638 een 80 km/h weg, met op enkele plaatsen een verlaagde maximum snelheid van 60 km/h.
  • Het vervangen van de asfaltlaag, zodat de weg voor de komende tien jaar in goede conditie blijft.

Planning

Woensdag 17 februari 2021 starten zijn de werkzaamheden aan de weg gestart. Het gedeelte tussen het Moervenstraatje en Schijfsebaan wordt als eerste aangepakt. Deze fase duurt 6 weken. Alle werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd om de overlast voor aanliggende bedrijven en woningen te beperken. Het gehele werk duurt naar verwachting tot medio oktober 2021.

Bereikbaarheid

De N638 wordt is afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de tweede week van februari tot en met oktober 2021. Aanwonenden en aanliggende bedrijven blijven (met tijdelijke maatregelen) bereikbaar. Voor het doorgaand en lokaal verkeer worden omleidingen ingesteld. Tijdens de afsluitingen blijft fietsverkeer tussen Zundert en Rucphen (en andersom) altijd mogelijk.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van de werkzaamheden aan de N638? Maak dan gebruik van de facebookpagina, app of nieuwsbrief.

Facebook

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van de werkzaamheden aan de N638? Via de Facebookpagina plaatst aannemer BAM Infra regelmatig updates en foto’s van de werkzaamheden. Wanneer u “ontvang meldingen” aanzet, krijgt u automatisch een melding waanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst.

Smartphone app

Ook kunt u de reconstructie volgen via de de BAM Infra projecten-app op uw smartphone:

Wanneer u ‘ontvang meldingen’ in de BAM projecten-app aanzet, krijgt u automatisch een melding wanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst.

Nieuwsbrief

U kunt zich ook abonneren op de nieuwsbrief N638 om op de hoogte te blijven.

Contact

Vragen of klachten over de werkzaamheden en-/of bereikbaarheid: Wendy van den Broek (Omgevingsmanager BAM Infra): onderhoudn638@bam.com
Voor overige vragen: Ward Gijsberts (Omgevingsmanager provincie): n638@brabant.nl

Contact

N638 Rucphen - Zundert

Zie ook