Brainport Avenue foto: Enno Zuidema

Brainport Avenue is een stedelijke boulevard die dwars door de innovatieve Brainportregio loopt. Door het toekennen van een Rijksbijdrage van 65 miljoen euro, kan op zeer korte termijn gestart worden met de enorme gebiedsontwikkeling Brainport Avenue. De komende jaren wordt het gebied omgetoverd tot een plek waar werken en recreëren in een unieke, dynamische, groene en bereikbare omgeving centraal staat. Een zeer aantrekkelijk vestigingsmilieu voor (inter)nationale hightech bedrijven en de maakindustrie.

Ontwikkelingsplan Brainport Avenue

Brainport Avenue omvat het gebied vanaf knooppunt Leenderheide tot en met Ekkersrijt. Voor heel dit gebied is een ontwikkelingsplan opgesteld. Hoofdpunten zijn onder meer:

  • de bouw van een futuristische langzaam verkeersbrug over de A2
  • versterking van het Groene Raamwerk over de A2
  • revitalisering van bedrijventerrein de Run
  • extra aansluiting op de A2 van de toekomstige Brainport Innovation Campus en op de A67 bij Veldhoven-West/de Run
  • een duidelijk herkenbaar vrijliggend fietspad (Slowlane) dat de economische toplocaties in het gebied op de kortste en meest milieuvriendelijke manier met elkaar verbindt 
  • hoogwaardig openbaar vervoer.

De plannen hebben een looptijd tot 2020. Onlangs is, in samenwerking met het Rijk, een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van Brainport Avenue na 2020. Deze ontwikkeling zal zich vooral afspelen rond Eindhoven Airport en de corridor naar een (nieuw) intercitystation. Wie in de toekomst over de A2 in de regio Eindhoven rijdt, zal versteld staan van de dynamische wereld die parallel aan de snelweg ligt: een gebied waar je kunt ontdekken, recreëren en leren.

Informatie Brainport Avenue

Wilt u meer informatie, kijk dan op www.brainportavenue.nl of neem contact op met Jan Roos, programmamanager Brainport Avenue, gemeente Eindhoven, e-mailadres: j.roos@eindhoven.nl