Deze video gaat over Het Groene Woud
Mediaspeler laden...

In Het Groene Woud vindt u grootschalige stuifzanden, natte heide en vennen, droge en natte bossen, moerassen en beekdalen. Kortom; grote natuurgebieden met een hoge kwaliteit en diversiteit. Zij worden met elkaar verbonden door de vele beken die het gebied doorkruisen. Ook zijn er veel landgoederen.

Landschap van allure

De provincie investeert de komende jaren extra in het verhogen van de allure van dit mooie landschap. Mooie en sterke landschappen zijn van grote waarde voor een aantrekkelijke provincie, waar ondernemers en werknemers graag willen wonen en werken. Een aantrekkelijk vestigingsklimaat draagt bij aan Brabant als Europese topregio op het gebied van kennis en innovatie. Andere landschappen die de provincie ondersteunt zijn De Maashorst en De Brabantse Wal. Deze keuze komt voort uit de Structuurvisie Ruimtelijke Ordening en de Agenda van Brabant.

Investering

Het Groene Woud en de provincie investeren de komende jaren in:

  • verbinden van de steden met Het Groene Woud
  • verbinden en vergroten van beekdalen en grote natuurgebieden
  • verbinden van het landschap met economische activiteiten
  • de samenwerking versterken tussen overheid, bewoners en ondernemers
  • stimuleren van toerisme in het gebied

Uitvoering

Verschillende projecten zijn bepaald in overleg met diverse partijen in het gebied. De uitwerking gebeurt in samenwerkingsverbanden met ondernemers, omwonenden en andere direct betrokkenen.

Lees meer op de website van het Groene Woud

Zie ook