Arbeidsmigratie en de corona-crisis

Arbeidsmigranten

Op de site van de Rijksoverheid staat informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus voor werknemers in verschillende talen, waaronder Roemeens, Pools en Spaans.
Op site van het Expatcenter Zuid-Nederland is een corona-portal waarin veel sites verzameld zijn die migranten op weg kunnen helpen.

Huisvesting

Stichting Normering Flexwonen heeft op haar website veel vragen en antwoorden verzameld die te maken hebben met huisvesting van arbeidsmigranten ten tijde van de crisis.

Werkgevers

Voor werkgevers in de land- en tuinbouw geeft de site van Werkgeverslijn Land- en tuinbouw veel ondersteuning, met bijvoorbeeld informatieposters over de 1,5 meter afstand in verschillende talen. Ook staan er filmpjes op met ondertiteling in verschillende talen. Werkgevers kunnen deze verspreiden onder hun werknemers en op werklocaties.

Gemeenten

Behalve op de bovengenoemde sites is voor gemeenten ook veel informatie te vinden in de Brabantse Impact Monitor. De Monitor is een initiatief van de provincie en verschijnt 3 keer per week. Wilt u de Brabantse Impact Monitor direct in uw mailbox ontvangen? Ga naar dit formulier voor een abonnement. Voor gemeenten is ook de aangepaste Richtlijn voor de opvang van dak en thuisloze mensen van belang.

Taskforce RIEC

De Taskforce RIEC (Regionale Informatie- en Expertise Centra, gericht op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit) heeft infographics ontwikkeld. Deze zijn voor gemeenten, bedrijven, maar ook voor arbeidsmigranten. Bekijk het filmpje voor een toelichting.

Contact

Arbeidsmigratie en de corona-crisis