Deze video gaat over Podcast De Club van 30: aflevering #4: Samen

Geert Verstegen is sinds begin jaren 80 actief in de milieubeweging in Brabant, nu als voorzitter van het Brabants Burgerplatform. Ad de Jong uit Sint Anthonis heeft een zelfde missie*, maar voor hem zijn vooral de cijfers leidend; om vanuit de statistiek met elkaar in gesprek te gaan. Als secretaris van de Stichting Burgerwetenschappers Land van Cuijk probeert hij de betrouwbaarheid van die cijfers elke dag weer te verbeteren door op zoek te gaan naar de beste techniek. Geert kan die cijfers goed gebruiken en realiseert zich dat hiermee een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan het debat waarin je soms lijnrecht tegenover elkaar komt te staan.

Aglaia Fischer is lid van de Raad van Toezicht van Herenboeren en PhD candidate Circular Economy aan Wageningen University and Research. Zij geeft deze aflevering haar visie op 2030 en ziet vooral veel grote bedrijven hun best doen het hoofd boven water te houden, het huidige systeem is niet houdbaar stelt zij. De oplossing ligt volgens haar onder meer in kleinschaligere manieren van boeren.

*Ad de Jong is kort na het opnemen van deze podcast onverwacht overleden op 68-jarige leeftijd. Zijn familie wil graag dat zijn werk voortleeft en hoopt dat anderen geïnspireerd raken door het luisteren naar zijn verhaal.

De podcast is ook te luisteren via uw favoriete podcastplatform:

  1. Luister in Spotify
  2. Luister in ITunes