‘Voor mij genoeg reden om de Stigo Bike aan te schaffen. Zelf heb ik MS en daardoor kan ik geen lange afstanden lopen. Zo’n Stigo Bike is dan ideaal. Bijvoorbeeld als ik met mijn vrouw naar de stad ga. Zij lopend ik zoevend ernaast. Dat gaat prima. Ik gebruik hem ook als ik bijvoorbeeld de hond ga uitlaten. Zelfs op onverharde wegen of bospaden kom ik goed vooruit. Ooit ben ik er zelfs een stukje mee de Mont Ventoux op gereden.

Fijne aanvulling

Zelf vind ik de Stigo Bike vooral een fijne aanvulling op wat er al is. Bijvoorbeeld als ik gebruikmaak van het openbaar vervoer. Ik rijd op mijn Stigo Bike naar het treinstation, vouw hem binnen 3 seconden in, en bij aankomst op de plek van bestemming vouw ik hem binnen 3 seconden weer uit en vervolg mijn route. 

Stevig materiaal

Het voertuig is dan ook heel makkelijk in gebruik en van stevig materiaal gebouwd. Je neemt hem zo mee. Alleen de accu opladen moet zo nu en dan gebeuren. Die gaat dan thuis aan de stekker. Snelheden van zo’n 25 km per uur haal je makkelijk. Al ben ik nooit zo ver gekomen. Volgens mij is 10 kilometer voor mij tot nu toe de max geweest.

Legaal

Tuurlijk, soms sta je voor een uitdaging. Bijvoorbeeld als je in een dichtbevolkt gebied rijdt. Dan moet je goed opletten dat je je evenwicht houdt. Vergt even wat oefening. Ook moet je nagaan of je er legaal mee de weg op kan. Veel steps en elektrische scooters zijn niet toegestaan op de weg en kun je daardoor niet verzekeren. De Stigo Bike is in Nederland wel legaal.

Stoer dingen

Een ding is in ieder geval zeker: met dit voertuig maak je indruk. ‘’Stoer ding’’ riepen laatst wat kinderen mij na toen ik voorbijreed. Kijk, dat zijn leuke dingen.’

Marcel Kanters, eigenaar van een Stigo Bike

Contact

Elektrisch, opvouwbaar en compact: de Stigo Bike