Ondersteuning mkb-bedrijven


De provincie biedt ondersteuning aan ambitieuze bedrijven die willen groeien en innoveren. Zij helpt ondernemers buitenlandse markten te betreden, nieuwe kansen te creëren en nieuwe producten te ontwikkelen. De ondersteuning is toegespitst op de fase waarin het bedrijf zich bevindt.

De provincie richt zich op ambitieuze bedrijven met maximaal 250 werknemers. Deze middelgrote en kleine bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan de economische groei en werkgelegenheid van Brabant. Bij de ondersteuning van ondernemers werkt de provincie samen met haar uitvoeringsorganisatie de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Stimulus en met partners als de Rijksoverheid en de Kamer van Koophandel. De infographic geeft een overzicht van de fondsen en innovatieprogramma’s van de provincie.

Groeifase

Het aanbod voor ondersteuning van bedrijven is aangepast op de fase van ontwikkeling van het bedrijf. De provincie biedt starters bijvoorbeeld, via Braventure, toegang tot kapitaal, netwerken, kennis en faciliteiten. Via verschillende fondsen en regelingen kunnen meer volgroeide bedrijven financiering krijgen voor ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen. De mkb-plusfaciliteit is een financieringsinstrument voor innovatieve bedrijven (scale-ups) in Brabant, die durfkapitaal nodig hebben om te kunnen groeien, variërend van leningen tot aandelen.


Bestanden

Heeft u vragen?

Maak dan gebruik van het vragenformulier of bel met het algemene telefoonnummer van de provincie.

MIT ZUID-regeling

Deze regeling stimuleert en helpt mkb bij innovaties. Aanvragen kan via stimulus.nl.