Vooraanstaande kennisinstellingen en gerenommeerde bedrijven zullen op de campus samenwerken om ideeën te realiseren en business cases te ontwikkelen. In deze werk- en leeromgeving wordt de nieuwe generatie opgeleid op het gebied van de hightech maakindustrie.

BIC is daarnaast het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen. Het is de 1e locatie waar hightech toeleveranciers samen innoveren en produceren.

Faciliteiten

De meest succesvolle bedrijven delen hoogwaardige faciliteiten zoals cleanrooms, flexibele productieruimtes, magazijnen en geavanceerde voorzieningen. Dit wordt daarnaast als één showcase aan (inter)nationale klanten gepresenteerd.

Brainport Industries Campus biedt de kans om haar mondiale positie in de hightech maakindustrie te versterken door te focussen op nieuwe, slimme businessmodellen en vergaande optimalisatie van productieprocessen. Hierdoor kan men niet alleen slim en accuraat inspelen op veranderingen in de markt, maar wordt ook door optimalisatie van het gezamenlijke productieproces de verspilling uit de keten gehaald.

De provincie Noord-Brabant investeert in deze fabriek van de toekomst om het internationale economische succes van de Brainport-regio Eindhoven te behouden.