Veel verenigingen en sportaanbieders hebben speciaal aanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis, niet alleen geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die last hebben van artrose. Of zwemuren in extra verwarmd water voor mensen met reuma en wandelgroepen voor mensen met diabetes, COPD en andere aandoeningen. Ook hebben veel verenigingen speciale G-teams voor personen van diverse leeftijden met een lichamelijke-, verstandelijke- of psychische beperking.

Gratis hulp van een beweegcoach

Wil je liever eerst advies over welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulpmiddelen? Dan staat de beweegcoach in jouw woonplaats gratis voor je klaar. In een aantal regio’s kunnen de beweegcoaches je ook helpen bij het vinden van een sportmaatje.

Uniek Sporten Hulpmiddelen

Hulpmiddelen uit het dagelijks leven zijn vaak niet geschikt om te sporten. Om mobiel te zijn in huis heb je bijvoorbeeld een andere rolstoel nodig dan om een goede backhand te slaan op het tennisveld. Sporters in Brabant kunnen via Uniek Sporten Hulpmiddelen verschillende hulpmiddelen gratis uitproberen om te kijken welke sport het beste bij ze past.

Heb je een aandoening of beperking en wil je graag meer bewegen, hulp van een beweegcoach of een hulpmiddel proberen? Kijk dan rechtstreeks op www.unieksportenbrabant.nl.