De Erfgoedfabriek heeft als opdracht het behouden van erfgoed door ontwikkeling. Restaureren alleen is niet voldoende. Met de Erfgoedfabriek gaan we ook op zoek naar een nieuwe functie. Omdat herbestemming een duurzame manier is om de toekomst van onze Brabantse iconen te garanderen. We trekken hierin samen op met ondernemers, andere overheden. bewoners, de buurt en de eigenaars.
 

Verbinden

De Erfgoedfabriek heeft een innovatieve, verbindende Brabantse aanpak. We brengen mensen bij elkaar, bieden leerwerkplekken (GRUTS), ontwikkelen, ondernemen, delen kennis en stimuleren nieuwe product/-marktcombinaties. De rol die we als provincie aannemen verschilt: van verbinden en ontwikkelaar tot financier.

Herbestemming erfgoed

Brabant is bezaaid met erfgoed. Fantastisch en moeilijk tegelijk. Welke gebouwen kiezen we voor herbestemming. Belangrijk is dat het erfgoedcomplex gezichtsbepalend is voor Brabant en daarmee een icoon is van de vier verhaallijnen. En er moet een markt zijn voor herbestemming. Met de Erfgoedfabriek investeren we in de herbestemming van belangrijke erfgoedcomplexen. Dit doen we altijd in samenwerking met andere partijen in de markt. Oude gebouwen krijgen nieuwe functies, verhalen blijven levend en karakteristieke gebouwen in ons landschap blijven behouden. Lees meer over de Erfgoedfabriek en onze Brabantse iconen in ons Verkenningenboek.

Contact

Investeringsprogramma de Erfgoedfabriek