Zie ook

  • Hoe moet mijn begroting er uit zien?

    De begroting is een belangrijk onderdeel van de subsidieaanvraag. Het is de basis voor het bepalen van de hoogte van de subsidie. Een begroting moet altijd sluitend zijn. Dat wil zeggen dat de begroting een financieringsplan bevat, waaruit kan worden opgemaakt hoe en door wie de kosten van het project worden gedekt.

    De totale kosten van het project moeten worden vermeld, evenals de eigen bijdrage aan het project, het gevraagde subsidiebedrag en eventuele bijdragen van andere partijen (cofinanciering). Het financieringsplan moet uitkomen op 100% dekking van de totale kosten van het project. Zorg er in de begroting ook voor dat de omschrijving van de kostenposten aansluiten bij de activiteiten die u in het projectplan vermeldt en maak een onderscheid naar kalenderjaar (indien van toepassing). Maak ook altijd de berekeningswijze inzichtelijk door middel van een onderbouwing met bijvoorbeeld prijsopgaven, offertes, bestekken of ureninzet en uurtarieven.

  • Hoe vraag ik een bijdrage aan?

    Bestuursorganen zoals gemeentes, waterschappen of andere provincies kunnen een bijdrage aanvragen op grond van de Algemene bijdrageverordening Noord-Brabant. Op basis van de bijdrageverordening stellen Gedeputeerde Staten de bijdrageregelingen vast. In de regelingen staat altijd opgenomen wie voor welke bijdrage in aanmerking komt. Het aanvragen van bijdragen gaat via een digitaal formulier. Dit is te vinden op de webpagina van de betreffende bijdrageregeling.

  • Hoe vraag ik subsidie aan?

    Voordat u een subsidie aanvraagt, kijkt u eerst bij de subsidieregelingen om na te gaan welke subsidiemogelijkheden er zijn, of u in aanmerking komt voor subsidie en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Het digitale aanvraagformulier vindt u op de webpagina van de betreffende subsidieregeling. In het formulier vult u de vragen over het project waarvoor u subsidie wenst zo goed en volledig mogelijk in. U kunt uw aanvraag tussentijds opslaan. U krijgt dan per e-mail een code toegestuurd, en kunt op een later moment weer verder waar u gebleven was. 

  • Hoe vraag ik een lening of garantstelling aan?

    Leningen en garantstellingen zijn ook vormen van subsidie. Wij kunnen deze verstrekken op grond van de Algemene Subsidieverordening. Een besluit om een lening of garantstelling te verstrekken gaat vergezeld van een overeenkomst die door de betrokken partijen wordt ondertekend.

  • Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld?

    Wij beoordelen uw aanvraag op basis van de weigeringsgronden en de vereisten voor subsidie. Die staan beschreven in de subsidieregeling en/of in de Algemene Subsidieverordening. De beoordeling wordt uitgevoerd door medewerkers van de afdeling Subsidies, juristen, en de beleidsmedewerker van het beleidsveld waar de subsidie betrekking op heeft. Soms is er ook een adviescommissie bij de beoordeling betrokken.

  • Waar vind ik het aanvraagformulier?

    Het is te vinden via het overzicht subsidiemogelijkheden. Daar kunt u doorklikken naar de subsidieregeling die het betreft.

  • Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

    In iedere subsidieregeling staat opgenomen wanneer een aanvraag kan worden ingediend. Houd bij het aanvragen rekening met een eventueel subsidieplafond, dien uw subsidieaanvraag niet te laat in.

  • Wat gebeurt er als ik de aanvraag niet volledig indien?

    Na het indienen van uw subsidieaanvraag krijgt u altijd een digitale ontvangstbevestiging. Deze wordt automatisch aangemaakt en is voor u een bevestiging dat uw aanvraag goed is aangekomen. Uw aanvraag komt binnen bij onze intake (het subsidieloket). Onze medewerkers controleren de aanvraag op volledigheid en vragen eventuele ontbrekende stukken op.

    Later in het proces toetsen wij uw subsidieaanvraag op inhoud. Soms constateren wij dat er dan toch nog aanvullende gegevens nodig zijn om de aanvraag goed te kunnen beoordelen. Wij vragen deze gegevens dan bij u op. Let er wel op dat wij de behandeling van uw aanvraag uitstellen, zolang de gegevens die we missen nog niet zijn aangevuld. Op die manier kan het dus voorkomen dat iemand die de subsidieaanvraag later indient, al eerder een besluit ontvangt. Als wij de ontbrekende of aanvullend door ons opgevraagde gegevens niet ontvangen, kunnen we besluiten uw aanvraag niet (verder) in behandeling te nemen of af te wijzen.