Terugblik Bijeenkomst VABIMPULS: 'Grote behoefte aan onafhankelijkheid en objectieve kwaliteit'


Tijdens de bijeenkomst ‘Beweging vanuit vertrouwen: Toekomst op het boerenerf’ van VABIMPULS op 26 oktober met ruim 200 deelnemers bleek grote behoefte aan uitwisseling van 6 jaar praktijkervaringen.

Downloads

Agrarische ondernemers, bestuurders, beleidsmakers, ambtenaren van gemeenten en provincie, studenten en adviseurs gingen met elkaar in gesprek over de uitdagingen voor het realiseren van toekomstplannen in het buitengebied. Stoppen of doorgaan, wat werkt, waar schuurt het en wat is er nodig om samen met de gemeente en de provincie, met ambtenaar én bestuurder, vanuit wederzijds vertrouwen de energie te benutten voor een leefbaar buitengebied? Samen verder de toekomst in.

“Er is grote behoefte aan onafhankelijkheid en objectieve kwaliteit”, gaf Erik van Merrienboer aan bij de plenaire aftrap. Daarbij deelde hij samen met Alex Datema, Jeroen Smarius en Peer Verkuijlen inzichten en ervaringen. Daarna stonden in 8 verschillende workshops specifieke thema’s en goede voorbeelden van de deelnemers centraal. Er was ook volop gelegenheid voor ontmoeting en uitwisseling tussendoor en ook nog na de workshops.

We kijken terug op een geslaagde middag en willen alle deelnemers bedanken voor hun komst en inzet. Eind november verschijnt

de Nieuwsflits van VABIMPULS met een uitgebreid overzicht van deze dag.

Beeld bij tekst 1
Foto: Ramon Mangold