Winnaars van de Water Challenge

De Water Challenge is een samenwerking tussen de Stichting Jong Ondernemen en de provincie Noord Brabant. De stichting wil jongeren inspireren om een weg in te slaan naar een ondernemende toekomst en hen daarbij laten nadenken over oplossingen voor (toekomstige) maatschappelijke problemen. Klimaatverandering is zo’n thema, waar ook de provincie stevig op inzet.

Klimaatverandering

Samen met de Stichting Jong Ondernemen heeft de provincie op 5 havo/vwo-scholen een gastcollege gegeven over klimaatverandering. Daarna hebben leerlingen YouTube-filmpjes van 5 minuten gemaakt over oplossingen voor waterkwaliteits- en –kwantiteitsvragen. Een jury beoordeelde deze filmpjes op creativiteit, kwaliteit, uitstraling en haalbaarheid. De makers van de beste filmpjes werden uitgenodigd voor het houden van een pitch.

Geavanceerd

Volgens de jury kwamen Sophie, Tom, Puck en Jippe van het Rodenborch College uit de bus met een geavanceerd, professioneel filmpje, dat op straat-, wijk- en regioniveau inging op de noodzaak om water langer vast te houden. Ze hadden daarvoor verschillende manieren bedacht en in beeld gebracht zoals het aanleggen van zaksloten naast fietspaden, het gebruik van andere plantsoeninrichting en het meer ‘open’ maken van verharde parkeerplaatsen.

Contact

Rodenborch College Rosmalen wint water challenge

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 3-1=?

Reactiespelregels

  • wilt u antwoord stel dan een een vraag via ons contactformulier ;
  • velden voorzien van een * zijn verplicht;
  • reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd;
  • uw mailadres gebruiken we uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden;
  • reactie gever kan contact opnemen om reactie te laten verwijderen.