Hert in Brabant
In tekst, kaarten, foto’s en grafieken geeft BrabantInZicht.nl antwoorden op vragen als: Hoe ontwikkelt zich de waterkwaliteit in Brabant? Hoe staat het met de veiligheid langs de grote rivieren? Hoe staat het met de biodiversiteit in Brabantse natuurgebieden en in het agrarisch landschap? En hoe ontwikkelt de luchtkwaliteit in Brabant zich?

Meetgegevens provincie en waterschappen

De informatie is gebaseerd op meetgegevens van de provincie en de waterschappen. Ook is gebruik gemaakt van data van andere organisaties, zoals Brabant Water, RIVM, RAVON, SOVON en de Vlinderstichting. Provincie en waterschappen gebruiken deze informatie onder andere om hun beleid op te baseren en te evalueren.

Voor wie is BrabantInZicht?

Voorheen brachten provincie en waterschappen periodieke rapportages van deze gegevens uit. Via de website kan iedereen nu op elk moment actuele gegevens raadplegen, op een toegankelijke en visueel aantrekkelijke manier. Naast provincie en waterschappen kunnen bijvoorbeeld ook medewerkers van gemeenten, terreinbeheerders, belangengroepen en kennisinstituten deze gegevens gebruiken om beleid op te baseren of om onderzoek te doen.

Natuur, water, milieu en meer

De website bevat nu de meetgegevens over natuur, water en milieu. Op termijn zullen ook meetgegevens over andere beleidsthema’s, zoals bijvoorbeeld agrofood, worden toegevoegd.

Reageer

Vul hier uw reactie in
  • Anti-spamvraag: 1+2=?

Reactiespelregels

  • velden die zijn voorzien van een * zijn verplicht;
  • Uw reacties op artikelen op deze site zijn meer dan welkom, maar we verwijderen reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn;
  • Wij tonen uw mailadres niet, maar gebruiken dit uitsluitend om u eventueel rechtstreeks te antwoorden.